Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos padlizsán omlett Mártitól

Sajtos padlizsán omlett Mártitól
Sajtos padlizsán omlett Mártitól
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az omlettet nagyon jól lehet variálni. Ez a padlizsános csőben sült, és a változatosság kedvéért nem reszelt, hanem toast sajttal. Picit túlsütöttem, mert közben mást csináltam, de így is jó volt nagyon. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lévén ez a sajt nagyon gyorsan olvad, a receptben úgy írtam le, hogy ne az kerüljön a tetejére, mint ahogyan én csináltam, így biztosan nem kap oda. Készíthetjük úgy is, hogy reszelt sajtot keverünk a felvert tojásba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, középen kettévágjuk, felállítjuk, és vékony hasábokat vágunk belőle. Forró, sós vízbe tesszük, lefedve addig hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A tojást a tejszínnel alaposan felverjük, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra kockázzuk. A megmosott paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Egy kis tepsit vagy jénai tálat kikenjük az olajjal. A padlizsánt leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd kirakjuk vele a tepsi alját. Megszórjuk a fokhagymával, ráhelyezzük a 4 szelet toast sajtot, és a paradicsom karikákat elrendezzük a tetején. Ráöntjük a tejszínes tojást, és kocsonyásodásig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 317
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsános csőben sült, csőben sült tejszínes padlizsán, sajtos-tejszínes padlizsán

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
padlizsán 2 kis db
paradicsom 2 kis db
tojás 4 db
lapkasajt 4 db
fokhagyma 1 gerezd
habtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek