Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos palacsinta Évi néni konyhájából

Sajtos palacsinta Évi néni konyhájából
Sajtos palacsinta Évi néni konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggeli kávézásom során láttam Alessandro Arenától elkészíteni. Nagyon szeretem az ételeit, mert gyorsak, egyszerűek és nagyon finomak.

hozzávalók / 5 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztát kikeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A palacsintákat forró olajon kisütjük (10 db 26 cm átmérőjű lett ebből a mennyiségből).
  3. A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a sót, borsot, szerecsendiót, a reszelt sajtot, és összeforraljuk. Az így kapott sajtkrémmel megtöltjük a palacsintákat, és négybe hajtjuk.
  4. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejüket megszórjuk reszelt parmezánnal, és grill alatt 2 perc alatt rápirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 297
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtkrémmel töltött palacsinta, sajtkrémes palacsinta, sajtos palacsinta grillezve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hollati
Hollati Wed, 2014-12-17 13:21

Szia Évi néni, ma elkészítettem ezt a finom palacsintát, mert valami gyors ebédet szerettem volna, mire a kisbabám felébred. Nem csalódtam, csak ajánlani tudom, a tészta is tökéletes! Annyit változtattam, hogy még egy kevés bazsalikomot raktam a töltelékhez:) köszönöm

449
tojás 2 db
olívaolaj 1 ek
1 csipet
tönkölybúza liszt 20 dkg
tej 4 dl
szódavíz 1 dl
főzőtejszín 2 dl
ementáli sajt 20 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
napraforgó olaj 1 teáskanál
parmezán sajt 2 dkg