Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pálmalevél

Sajtos pálmalevél
Sajtos pálmalevél
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ihletet a Garden Spirit Csiga snack receptje adta. Nagyon ízletes ropogtatni való, gyerekek is nagyon szerették. Aki szereti, tehet a krémbe köménymagot, pirospaprikát, esetleg apróra vágott sonkát.

René a szomszédunk - aki holland  - biztosan kedvelné. Sokszor fordult elő, hogy amikor átjött hozzánk vendégségbe hozott magával egy doboz sajtos kekszet - valami hasonló sodrottat -, lévén, hogy csak ezt szerette, és mi magyarok hajlamosak vagyunk vacsora utánra csak édes desszertet készíteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Vendégvárónak, gyerekzsúrokra, tea mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, belemorzsoljuk a vajat, és annyi joghurtot adunk hozzá, hogy ruganyos, közepesen kemény tésztát kapjunk.
  2. Margarint habosra keverjük, beleszórjuk a reszelt sajtot, sózzuk, krémesre kavarjuk.
  3. A  tésztát 8 részre osztjuk, 2 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük egyenletesen a krémmel. Hosszanti oldala felől szorosan feltekerjük a téglalap felezővonaláig, majd a másik oldalról is középvonalig tekerjük. A kész rudat fóliába tekerjük. (Én eleve két fólia között sodortam ki a tésztát, így nem kellett lisztezni.) Tetszés szerint egybe is feltekerhetjük, akkor kis csigákat kapunk eredményül.
  4. A kész rudakat legalább 6 órára, de még jobb ha egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihentetni.
  5. Pihenési idő letelte után bekapcsoljuk a sütőt, és a rudakat átrakjuk a mélyhűtőbe, először a fele mennyiséget, majd minden kivett rúd helyébe helyezzünk el egy újabbat, hogy nehogy véletlenül csontkeményre fagyjon, ha lassabban haladunk a szeleteléssel.
  6. 5 perc hűtés után kezdjük felszeletelni, kb. 2-3 mm vastag szeletekre. Nem baj, ha kicsit mégis megnyomódik a tészta, sütés közben újra szépek lesznek...
  7. Készre sütjük. Akkor jó, ha már a sajtos közepe pirosra sült.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos csiga, sajtos snack, snack, sajtos ropogtatnivaló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1081
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 tk
joghurt 2 ek
margarin 25 dkg
trappista sajt 30 dkg
1 csipet