Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos paprika lángos bundában

Sajtos paprika lángos bundában
Sajtos paprika lángos bundában
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöld paradicsom dilemma megoldva, de most mi legyen a kis nyamvadt paprikákkal? Szegények igyekeztek nőni, de a hőmérséklet szinte egyik napról a másikra lezuhant a béka feneke alá, szóval nem az ő hibájuk, hogy ilyen kicsik maradtak. A lángos tészta helyett levelesbe is bugyolálhatjuk vagy nemes egyszerűséggel bacon-be. Ugye nem is lenne ízig-vérig amerikai, ha nem lenne rántott változata is, szóval úgy is el lehet készíteni. A boltokban is kapható a panírozott töltött paprika, csillagászati áron (az alapanyagokhoz képest), és amikor kibontjuk a csomagot, akkor rácsodálkozunk: hát ennek a felét már megette valaki.:o)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 6 dkg paprika (6 db kis méretű)
  • 5 dkg krémsajt (puha)
  • 5 dkg sajt (füstöltet meg cheddart használtam vegyesen)

A tetejére

ajánlat

Amikor először készítettem, akkor fasírt is volt a menün, kíváncsiságból azzal is megtöltöttem egyet. Ugyanannyi idő alatt megsült az is, és úgy is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben (0,5 dl) felfuttatjuk.
  2. A tészta összes hozzávalóját bedagasztjuk, lefóliázva berakjuk a hűtőbe éjszakára.
  3. Másnap egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és 12 egyforma méretű gombócra (3-4 cm átmérőjű) adagoljuk a tésztánkat.
  4. A krémsajtot keverjük össze a reszelt sajttal.
  5. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, de a szárukat hagyjuk rajta. Óvatosan vágjuk ki a csumáját, és töltsük meg a sajtkrémmel.
  6. Egy adag tésztát lapítgassunk ki akkorára, hogy kényelmesen beleférjen a paprika, csipkedjük össze a tésztát. Rakjuk a sütőlemezre az összetétellel lefelé. A többi tésztával meg paprikával ugyanígy járunk el. Végül kenjük meg a tetejüket az enyhén felvert tojásfehérjével.
  7. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos tésztában sült töltött paprika, sütőben sült töltött lángos, krémsajttal töltött paprika lángosban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-01 23:22

Nagyon precíz kis csomagocskák lettek; irtó guszta! Főleg a kukucskáló kis szárakkal! Fincsi összeállítás, köszi a megosztást Witch, üdv, Torma :)

witch
witch / witch Wed, 2013-10-02 00:40

Kosziiii! Igen, az fontos, hogy rajta maradjon, mert igy nem
folyik ki a toltelek. A langost jobban szeretem, mint az itteni
valtozatokat, azert gondoltam biztos jol lesz azzal is.
nagyon laktatos igy.
udv:witch

527
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
burgonya 20 dkg
finomliszt 40 dkg
tejföl 2 ek
1.5 teáskanál
paprika 6 dkg
krémsajt 5 dkg
sajt 5 dkg
tojásfehérje 1 db