Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-paprikás csirke

Sajtos-paprikás csirke
Sajtos-paprikás csirke
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tortilla levest főztem, és a kaliforniai paprikák túl nagyok voltak, így csak a felét raktam bele. A maradékhoz találtam ki ezt az ételt. Először csak a húst, aztán a szószt is, hogy ne legyen száraz. Rizsköret is eszembe jutott, de mostanában abból már túl sok volt, ezért főztem ki a tésztát hozzá. Nem is baj, mert a rigatoniban el tud bújni jól a szósz, kívülről meg belekapaszkodik a bordákba. A brokkoliból csak két rózsa árválkodott a hűtőben, megsajnáltam, szóval ha az nincs pont kéznél, akkor kihagyható a receptből.

hozzávalók / 4 adag

a húshoz

a sajtszószhoz

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

a húshoz

  1. Egy nagy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Rakjuk bele a falatnyira darabolt húst, süssük fehéredésig. Adjuk hozzá a julienre vágott sárgarépát meg a hasábokra vágott paprikákat. Sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

a sajtszószhoz

  1. Közben elkészítjük a sajtszószt. Egy kis lábasban olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet, sózzuk, ízesítsük cayenne borssal. Kevergetve forrósítsuk fel, fokozatosan öntsük hozzá a tejet, habverővel alaposan kikeverve, hogy ne legyen csomós. Addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. Szórjuk bele a reszelt sajtot, és kevergessük, amíg elolvad.
  3. Öntsük a szószt a megpuhult paprikás húsra, és egyet rottyantunk rajta. Tűzről lehúzva rakjuk félre.

továbbá

  1. A tésztát bő, forró, sós vízben főzzük ki.
  2. Szűrjük le alaposan, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem úgy forrón forgassuk össze a húsos szósszal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtszószos-zöldséges csirke, sajtos csirke tésztával, csirke zöldséges-sajtos szószban tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

809
szójaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
0.5 kávéskanál
brokkoli 5 dkg
vaj 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
0.5 kávéskanál
cayenne bors 1 csipet
tej 5 dl
cheddar sajt 20 dkg
rigatoni tészta 20 dkg