Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos paprikával töltött fasírt

Sajtos paprikával töltött fasírt
Sajtos paprikával töltött fasírt
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó íze lesz a paprikának, ha a fasírt belsejében van sütve. Azt hittem, főtt ízű lesz, mint a töltött paprikánál, de nem. A fasírttól fűszeres lett, a fasírt pedig puha, szinte leveses lett a paprikától. A megolvadt sajt, az már csak a hab a tortán.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Ínyencek kenhetnek a tetejére például ketchupot vagy barbecue szószt, mielőtt a sütőbe kerül a fasírt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk.
  2. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal.
  3. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el.
  4. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  5. Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat, sózzuk, tekerünk rá borsot, pár percig kevergetjük.
  6. Elzárjuk a tüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, végül meglocsoljuk a friss citromlével.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 300
elküldve: 2
receptkönyvben: 276
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírt sajtos paprikával töltve, sütőben sült töltött fasírt paprika salátával, sült paprikával töltött fasírt

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-12-01 16:19

Kedves Witch,

ezt a fantasztikus receptet nyomban eltettem kiprobalasra itelve... :) Isteni lehet, es milyen jo ötlet! Köszi.

Puszi; Marti

witch
witch / witch Tue, 2015-12-01 20:24

Nagyon szivesen! Remelem izleni fog, ha kiprobalod kedves Marti. :o)

L♥ve, witch

466
darált sertéshús 50 dkg
1 tk
bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
zsemlemorzsa 3 ek
paprika 6 db
sajt 10 dkg
olívaolaj 1 ek
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
köménymag 0.5 teáskanál
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint