Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos paradicsomos padlizsán tallérok

Sajtos paradicsomos padlizsán tallérok
Sajtos paradicsomos padlizsán tallérok
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este a maradék padlizsánból, paradicsomból és sajtból kellett valamit összeütnöm. Ez lett belőle. :) Én nem szedtem le a héját, de mivel keserű, célszerű azt leszedni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nem csak meleg előételként, hanem könnyű vacsoraként is fogyasztható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Kevés forró olajon kicsit átsütjük mindkét oldalukat (2-2 perc).
  3. Betesszük egy tűzálló tálba őket egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Mindegyikre teszünk egy vékony szelet paradicsomot, a paradicsomok tetejére 1-1 levél bazsalikomot, majd rá egy szelet sajtot.
  5. Előmelegített sütőben sütjük őket 5-10 percig, majd grill funkción kb. 5 percig, hogy szépen megbarnuljon a sajt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 076
elküldve: 6
receptkönyvben: 355
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuffa

Mióta szakács: 2011.12.12.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
konyha: olasz
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

grillezett padlizsán, mozzarellás sült padlizsán, paradicsomos padlizsán

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-10-02 13:50

Kedves "Zsuffa"!
Köszi a receptet, elmentettem, ki fogom próbálni, mivel szeretek új ízekkel kísérletezni,
és nem utolsó sorban kedvencünk a padlizsán.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

konyhaboszi
konyhaboszi Thu, 2012-08-16 14:37

Sziasztok!
Fél éve találkoztam ezzel a recepttel, azóta férjemnek ez a kedvenc vacsija. Én nem sütőm elő, és a héját is rajta hagyom, nem is sózom, semmi gond nincs vele. Kiolajozott tepsibe fektetem a karikákat, megkenem fokhagymával vagy fokhagyma krémmel a tetejüket. Alufóliával letakarom és be a sütőbe. Ha megpuhult, teszek rá sajtot és rápirítom (nem teszem vissza az alufóliát). Nagyon fincsi. Próbáltam paradicsommal is, így is nagyon finom. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, nem fog benne csalódni.

DBrigi
DBrigi / DBrigi Thu, 2012-08-16 08:20

Bocsánat, hogy belekotyogok, de lenne egy hasznos információm. :) Ha a padlizsánt a héjával együtt készíti el az ember akkor elötte célszerű lesózni, hagyni, hogy levet eresszen kicsit, majd papírtörlővel felitatni a levét, és így biztosan nem lesz keserű. Bár elvileg a friss padlizsán nem lehet keserű, de én is találkoztam már ezzel a problémával innen tudom.

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Wed, 2012-05-02 14:29

Én nem hámoztam meg, egy kicsit keserű volt tényleg. Írtam a "story"-ban, hogy célszerű inkább hámozva készíteni.

Sancho
Sancho Wed, 2012-05-02 12:31

Biztos, hogy nem kell meghámozni? A fekete külseje általában keserű szokott lenni...

122
padlizsán 1 kis db
paradicsom 1.5 db
bazsalikom 10 levél
mozzarella 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint