Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós, omlós, nagyon sajtos, sós csemege

Ropogós, omlós, nagyon sajtos, sós csemege
Ropogós, omlós, nagyon sajtos, sós csemege
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőre macerásnak tűnhet, miközben rém egyszerű, s nem utolsó sorban fergetegesen finom! Az ünnepi asztalról nálunk ez nem hiányozhat, de készítem máskor is! Nagyon-nagyon finom, kiadós, csinos, csábító sós csipegetni való! :) Nehéz abbahagyni! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Sajtkrém

ajánlat

Praktika:

A másik két sajtkrémes rudat is ki lehet ily módon sütni, de ez dupla adag, s szapora, de én mindig így csinálom, mert ezt a két rudat egyenként befóliázom, zacskóba még beteszem, s lefagyasztom. Amikor szükségem van rá, este kiveszem a fagyasztóból, a hűtőben (nem szobahőmérsékleten) reggelre felenged, s már süthetem is, anélkül, hogy bíbelődnöm kellene az összeállítással. 

Sajtkrémmel kapcsolatban:

Lehet csak ementáli sajtot használni, lehet ezt fele-fele arányban füstölt sajttal, lehet fele-fele arányban trappista sajttal is készíteni!

Viszont! Ehhez a sós sütihez kifejezetten csak vajat használjon mindenki, aki elkészíti!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőport és a sót a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről is, ekkor jó. Négy részre osztjuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük a sajtkrémet.
  3. Ha kész a sajtkrém, a tészta negyedét kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra, egyenletesen rákenjük a sajtkrém negyedét, s feltekerjük.
  4. Ezt megismételjük mindegyik negyeddel. Tehát négy sajtkrémes rudat kapunk.
  5. Ezt lefóliázzuk, s a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap, sütés előtt kivesszük, két tekercset felszeletelünk kisujjnyi vastagságúra (valamivel vékonyabbra), melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk, s előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 150 fokon, 10-15 perc alatt kisütjük. Vigyázni kell arra, hogy ne hagyjuk magára, mert gyorsan sül! Nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad!
  6. Ha kihűltek, zárható edényben tároljuk, így tovább eláll - ha van ideje -, tovább friss marad. A másik két tekercsről az "ajánlatban" írok!

Sajtkrém

  1. A hozzávalókat jól összekeverjük, kikeverjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X36X3 cm
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 27 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 69 484
elküldve: 21
receptkönyvben: 392
elkészítve: 30/30
Facebookon megjelent: 2

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, sajtos csiga

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2019-05-02 07:48

Idézem - egy hozzászólás a Facebookon: "Incy Csomán-Bán én kipróbáltam ezt a receptet, de alulmúlta a várakozásaimat, konkréten ki kellett dobni, ízetlen is volt meg rettentően zsíros"----------Kedves Incy Csomán-Bán - hátha olvasod: HA ÍGY TÖRTÉNT, NAGYON NEM TUDSZ SÜTNI, FELTÉTELEZEM, FŐZNI SEM!!!!! ------- Mellesleg, egy kis szómagyarázat, ha már: ízetlen - egy tréfa, íztelen (!!!!) egy ennivaló! ------ Hát, ezért nem tudtad elkészíteni! :D

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-12-06 08:24

EMLÉK lesz - érdekes, ma reggeli:

"statisztika
beküldve: 2015.09.17.
tegnapi nézettség: 3 352
össznézettség: 38 806
elküldve: 11
receptkönyvben: 321
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: 2"

Kellemes, békés, boldog, meghitt Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-12-26 22:05

Kedves "cubalibre"!

Bocsi, hogy csak mos reagálok, de csak most vettem észre, hogy írtál! Nagyon szívesen, váljék egészségetekre! Köszönöm a kedves visszajelzésedet, nagyon örülök neki, hogy ízlett!

Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt, jó egészséget kívánok Neked és szeretteidnek! :)

Szeretettel: Judyth :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-29 09:06

Kedves Nosalty!

Írtam a recepten belül egy üzenetet - már tavaly is, de akkor sem történt meg -, kérést Nektek, többször is!
Legyetek szívesek elolvasni, s megtenni - nem nagy kérés, úgy gondolom!
Köszönöm előre is - remélem, nem hiába!

Üdv.: JUDYTH59

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2017-12-29 13:07

Kedves Walaky!

Ma reggel írtunk Önnek egy levelet az e-mailcímére, amire azóta is várjuk a választ. Szeretnénk megkérni, hogy a gyorsabb kommunikáció érdekében ne a recept üzenet mezőjébe írja kívánságait, hanem az info@nosalty.hu-ra.
Boldog új évet kívánunk:

A Nosalty csapata

Vicsi7
Vicsi7 Wed, 2015-12-30 15:46

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Mind a négy rudat megsütöttem, de az az érzésem, így is gyorsan el fog fogyni =)
Mivel nem volt itthon vajam, margarinnal készítettem és sajtból sem ementálit, hanem trappistát használtam, de az eredmény így is tökéletes.
B.Ú.É.K!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2016-12-26 17:57

Kedves "VIcsI7"!

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Köszönöm a pozitív visszajelzést, s az újévi jókívánságodat is!
Elnézést, hogy csak most reagálok, de sokáig nem néztem fel ide, s nem vettem észre az üzenetedet!
Remélem, jól, kellemesen telnek az ünnepek!

Neked és Szeretteidnek B. Ú. É. K.!!!

Szeretettel: Walaky / Judyth

JAMES BOOND007
JAMES BOOND007 Sun, 2015-12-20 17:12

Sós sütiként ez a befutó nálunk, így karácsonykor az ünnepi asztalon méltó helye lesz, kedves Judyth! :) KÖSZÖNÖM! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2016-12-26 17:51

Kedves JAMES BOOND007!

Én köszönöm a visszajelzést, a kedves szavaidat, örülök, hogy "befutó" lett Nálatok is! :) Bocsi, hogy most reagálok, de sokáig nem jártam itt, s csak most vettem észre, hogy írtál!

Boldog Új Esztendőt Kívánok!!!
Szeretettel: Walaky/Judyth

p@dme
p@dme Mon, 2015-09-21 08:56

Kedves Judit!
Elkészítettem, nagyon finom és nagyon kiadós, rengeteg lett belőle de hamar el is fogyott. Baráti összejövetelre készítettem és mindenkinek nagyon ízlett. Tökéletes sörkorcsolya, mutatós alternatívája az uncsi pogácsának. Annyit fűznék hozzá, hogy óvatosan a sózással bár attól függ mennyire sós a sajt, én egy kicsit túl szaladtam. Köszönöm szépen, hogy feltetted! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2015-09-21 20:43

Kedves "p@dme"!
Nagyon szívesen, én köszönöm, hogy elkészítetted, hogy elnyerte a tetszésedet, s a dicsérő szavaidat!
Öröm számomra, hogy jól sikerült, s mindenkinek nagyon ízlett, ennek következtében, hamar el is fogyott! :)
Én is nehezen bírom abbahagyni, amikor megsütöm, nálunk sem szokott hosszú életű lenni! :)
Igen, a sózással óvatosan kell bánni, s valóban a sajtok sósságától függ, de az sem jó, ha sótalan, mert akkor pedig semmi íze!
További jó böngészést, s bízom benne, találsz még nálam kedvedre valót! :)
Legyenek kellemesek a napjaid: Judyth :)

1231
finomliszt 50 dkg
vaj 30 dkg
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
tej 2 dl
vaj 30 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
ementáli sajt 30 dkg