Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos perec - Hossó Anitától

Sajtos perec - Hossó Anitától
Sajtos perec - Hossó Anitától
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a perecet nagymamám nagyon sokszor készítette. Ez a recept is azok közül való, amelyek rám öröklődtek, és remélem, hogy én is tovább adom majd egykoron...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kiváló sörkorcsolya!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, cipót formálunk. A cipót kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk perecnyomóval.
  2. A perecek tetejét megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A maradékokat ismét összegyúrjuk, és a fentiek szerint járunk el, amíg el nem fogy a tészta. (Kb. 60 db perec lesz belőle.)


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 747
elküldve: 33
receptkönyvben: 463
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

perec sajttal, sajtos-sós perec

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Motyóbábi
Motyóbábi Sun, 2017-05-28 20:10

hűűűűű, ez isteni! most eszem éppen! csináltam hozzá fokhagymás-tejfölös mártogatóst, és nagyon jó!

egy részébe tettem fűszereket (cayenne bors, római kömény, fekete bors, nigella), hogy kipróbáljam. őrült jó lett! a férjem is tömi, úgyhogy ez a sörkorcsolya nálunk állandó lesz!

köszönjük a receptet! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-05-29 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

emocyyy
emocyyy Tue, 2013-05-28 18:33

szia, nagyon jó a recept, az lenne a kérdésem, hogy kb hány darab lesz belőle?
köszi a választ
üdv. Emőke

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2013-05-29 16:57

Kedves Emőke!
Köszönöm szépen! Örülök, hogy megtetszett a receptem.
Kb. 60 db perec lesz belőle.
További szép hetet kívánok!
Anita

Dettos
Dettos Sun, 2013-05-05 12:03

A múltkori máklepény után most sem csalódtam:) Ez a süti is finom lett, nagy fiam nagy-nagy örömére:) Legközelebb viszont több sót teszek bele, így nekünk sótlan lett...

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2013-05-26 21:33

Köszönöm szépen kedves Dettos! Örülök, hogy ízlett! Púpozott evőkanállal szoktan beletenni a sót, az nekünk kb. elég szokott lenni.
Szép hetet kívánok!
Anita

adrynn
adrynn Fri, 2012-04-06 17:07

Nagyon finom lett :-) !!!!!!!!! Köszi a receptet!!!!!!!

cormia
cormia Thu, 2012-01-05 12:44

szia,
helyettesíthetem a szalakálit élesztővel vagy sütőporral?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-01-05 16:01

Szia Cormia!
Élesztővel semmiképpen se helyettesítsd, a sütőpor jöhet szóba ezek közül. Nem tudom, milyen lesz sütőporral az eredmény, így csak azt tudom garantálni, ha az eredeti recept szerint készül, mivel én még nem próbáltam mással. Kutatómunkám eredményeként azt találtam, hogy a sütőport szalalkálival helyettesítették régen, így úgy vélem, hogy jó lehet.
Üdv:
Anita

Csipszi
Csipszi Sun, 2012-01-01 21:02

Szia Anita! Most látom, hogy ma van a születésnapod. Isten éltessen és a három csemetédet is!
BUÉK! Ági

boromisza dalma
boromisza dalma Sun, 2012-01-01 18:57

szeretném megkérdezni, hogy a tészta omlós szerű lesz, vagy inkább puha vagy száraz vagy milyen? :)

793
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 150 g
szalalkáli 1 kávéskanál
1 ek
tojássárgája 1 db
sajt 10 dkg