Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos perec Nagymama konyhájából

Sajtos perec Nagymama konyhájából
Sajtos perec Nagymama konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyorsan elkészíthető, finom nassolni való. Garantáltan imádni fogja mindenki a családban :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szükségünk lesz egy miniperec formára ehhez a recepthez, ha viszont nincs ilyenünk kéznél, úgy a kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire is tehetjük - kiskanállal halmozzuk a papírra.
  2. A perecformát kenjük ki olajjal, vagy olvasztott margarinnal, majd egyenként szórjuk meg szezámmaggal, és tegyük 10 percre hűtőbe.
  3. Ez alatt állítsuk össze a tésztát. A tojásokat és a margarint keverjük jól össze, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, végül pedig a lisztet.
  4. Ezt a masszát tesszük a perec formába, felületét spatulával simítsuk el. Ha nincs formánk, úgy a szezámmagot a masszahalmok tetejére szórjuk.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük 15 percig.
  6. Ebből az adagból 3 tepsi miniperec lett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 701
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini perecek, sós perecek, sajtos pereckék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

609
tojás 3 db
margarin 120 g
trappista sajt 100 g
finomliszt 200 g
1 csipet
fűszerpaprika 1 teáskanál
szezámmag 50 g