Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos perec Nikóka konyhájából

Sajtos perec Nikóka konyhájából
Sajtos perec Nikóka konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam ajándékba perec kiszúrót, és kissé nehezen boldogultam vele. Így jött létre ez a recept a sajtos rúd receptemből. A pereceket pedig én készítettem, kiszúró nélkül!

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Tetejére

ajánlat

Akinek nincs perec kiszúrója, könnyen elkészíthető anélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral.
  2. Majd hozzákeverjük a tojássárgákat.
  3. Közben a többi nyersanyagot kissé szétmorzsoljuk, és hozzáadjuk az élesztős tojást. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet.

Tetejére

  1. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, ráreszeljük a sajtot. Lisztes kézzel picit lenyomkodjuk a sajtot, hogy majd könnyebben vágjuk rudakra.
  2. Kb. 16 cm-es rudakra felvágjuk, és ebből perecet hajtogatunk.
  3. Tepsinként 10-12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 985
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

perecek, sajtos pereckék, sajtos perecek kiszúró nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

736
finomliszt 40 dkg
disznózsír 8 dkg
margarin 8 dkg
tejföl 8 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
1 ek
tojásfehérje 2 db
trappista sajt 15 dkg