Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos perec Trixi konyhájából

Sajtos perec Trixi konyhájából
Sajtos perec Trixi konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc sós süteményem. Perecformázó szükséges hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a szalalkálit, sót, reszelt sajtot, majd összedolgozzuk a két tojássárgájával és a tejföllel.
  2. Letakarva, fél óráig pihentetjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, perecformázóval kiszaggatjuk.
  4. A pereceket zsírozott tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a két tojás fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és egész köménnyel.
  5.  Megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 277
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Trixi

Mióta szakács: 2010.10.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos perec, köménymagos perec, sajtos perec köménymaggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iduci
iduci Fri, 2019-03-22 09:13

Az 50 dkg lisztből készült tésztán az 5 dkg sajt nem mutat ilyen jól, mint a fényképen. Szerintem ezt javítsd 25 dkgra.

1205
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 175 g
szalalkáli 15 g
tojássárgája 2 db
sajt 5 dkg
1 ek
tojásfehérje 2 db
sajt 15 dkg
köménymag 0 ízlés szerint