Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pirítós pirító nélkül

Sajtos pirítós pirító nélkül
Sajtos pirítós pirító nélkül
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a pirítóst, de sokáig nem volt pirítónk, így a serpenyős változatot készítem elég gyakran. Nyáron, ha van friss bazsalikomom, akkor az olajos kenegetés helyett a fokhagyma mellé egy levéllel szoktam rakni a sajt alá. Paradicsommal isteni!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 evőkanál olajban elkeverjük a bazsalikomot. Ha tehetjük, pár percig állni hagyjuk.
  2. A zsemléket félbevágjuk, és a vágott felüket meglocsoljuk a bazsalikomos olajjal.
  3. Egy (valóban!) tapadásmentes serpenyőt felteszünk a gázra, és pár csepp olajat teszünk bele.
  4. Ha a serpenyő jó meleg, a vágott felével lefelé beletesszük a zsemléket.
  5. Amíg ízlés szerint megpirulnak, megtisztítjuk a fokhagymát, és az egyik gerezdet vékony szeletekre vágjuk.
  6. Ha a zsemlék megpirultak, egyesével óvatosan kivesszük.
  7. Azon melegében bedörzsöljük a másik fokhagymagerezddel, meghintjük pici sóval, teszünk rá pár szelet fokhagymát., befedjük sajttal, majd a sajtos felével lefelé visszatesszük a serpenyőbe.
  8. Ízlés szerint megolvasztjuk, vagy kérget sütünk a sajtra.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Cesill

Mióta szakács: 2013.10.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sajtos pirítós, fokhagymás-sajtos pirítós, pirítós

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szella
Szella Thu, 2013-10-31 11:26

Ez nagyon finom én is szoktam csinálni ezt a változatot is (bazsalikommal még nem, csak fokhagymával, de így is ki fogom próbálni) illetve az olajmentes változatot, amikor egyszerűen vékonyan megvajazva, sajttal megpakolva forró (szintén tapadásmentes) serpenyőbe dobom az összeillesztett zsemlét, és egy krumplinyomóval (azzal a retróval http://p2.grando.hu/photos/0f/8f/49a5_1_1600.jpg) addig nyomkodom, amíg olyan lesz, mint amin átment az úthenger. Megpirul a zsemle és a sajt megolvad benne.
És valóban, paradicsommal, füstölt sajttal páratlan! :)

Cesill
Cesill / Cesill Thu, 2013-10-31 14:05

Én is pont azért szeretem ezt a változatot, a pirítóba bedobott kenyér helyett mert végtelenül variálható.
A krumplinyomós ötlet jól hangzik, ki fogom próbálni! :)

691
zsemle 2 db
fokhagyma 2 gerezd
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
bazsalikom 0.5 teáskanál
1 csipet