Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pirulák

Sajtos pirulák
Sajtos pirulák
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet  édesanyámtól tanultam. Nagyon finom, különleges étel. Édes levesek után szoktam készíteni. Bátran kijelentem, az egész család kedvence! Nem lehet abbahagyni, eteti magát!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kis pirulák attól fúvódnak fel, hogy a tojásokat egyenként adjuk hozzá a masszához, és mindegyik tojás után nagyon jól kidolgozzuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a margarint megsózzuk, majd gyenge lángon összemelegítjük. Amikor már forr, gyorsan belekeverjük a lisztet fakanállal úgy, hogy ne legyen csomós. Amikor szép sima, és elvált az edény aljától, levesszük a tűzről.
  2. Megszórjuk borssal, és hozzáöntjük a reszelt sajtot. Hozzáteszünk még 1 db tojást, és nagyon jól kikeverjük. Ezután még egyenként hozzátesszük az egész tojásokat. Mindegyik darab tojás után alaposan elkeverjük. (erre a célra én egy kézi dagasztó fejet használok)
  3. Egy lábasban olajat forrósítunk. Egy kanalat (én gyermek evőkanalat használok) belemártunk a forró olajba, és azzal szaggatjuk bele a nyers masszát. Ezután mérsékeljük a lángot, és letakarjuk a lábost. Kis idő után, amikor már szép pirosak a pirulák, megfordítjuk, majd megint letakarjuk. Ekkor gyönyörűen elkezdenek felfúvódni. Ha ropogósra sültek, papírtörlőre szedjük. Szinte hihetetlen, de nem szívja magába az olajat!
  4. Meghintjük reszelt sajttal, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 765
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
456 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos fánk, sós sajtos fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildiracz
ildibaba / ildiracz Mon, 2014-02-17 11:12

Én nem olajban szoktam kisütni, hanem vizes kézzel gombócokat formázok és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve sütöm meg a sütőben. Úgyis nagyon finom a gyerkőcök imádják. :-))

banyanya 47
Banyanya / banyanya 47 Sat, 2014-02-15 21:30

Édesen is nagyon finom, én szoktam csinálni.
Mindent úgy kell csinálni, ahogy a receptben van, csak só és sajt kimarad, helyett cukrot teszünk a tejbe,majd vanilin cukrot keverünk bele.
Mikor kész, cukrozott kakaóporral vagy fahéjjal szórjuk meg.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2014-02-16 22:01

Köszönöm az infót, feltétlen ki fogom próbálni! A fiúk biztosan oda lesznek érte. A fahéjas cukrot fogom választani, nálunk az a tutibb. Szép napot!

351
tej 2 dl
margarin 5 dkg
finomliszt 15 dkg
trappista sajt 5 dkg
tojás 3 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint