Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pizzás csiga

Sajtos pizzás csiga
Sajtos pizzás csiga
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt tészták közül az egyik kedvencem!

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral, majd hozzáadjuk a többi nyersanyaghoz, és jól kidagasztott tésztát készítünk. 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  2. Kinyújtjuk, és rátesszük a tölteléket, megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, és felszeleteljük kb. 16 darabra.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és míg a sütő melegszik, pihentetjük, majd 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük 20-25 perc alatt.

Töltelékhez

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Rátesszük a felkockázott felvágottat, és kissé ezt is megpirítjuk, ezután felöntjük a paradicsomlével, és addig főzzük, amíg elpárolog a leve. Sóval és a fűszerekkel ízesítjük.
  3. Majd ha langyosra hűlt, akkor tesszük csak a tésztára.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás tekercs, pizzás csiga sajttal, pizzás csiga sajtosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

834
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tejföl 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 0.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
paradicsomlé 1.5 dl
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
paradicsomlé 1 dl
felvágott 20 dkg
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
fűszerpaprika 2 csipet
oregánó 0 ízlés szerint