Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa Márti konyhájából

Sajtos pogácsa Márti konyhájából
Sajtos pogácsa Márti konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm készíti sűrűn ezt a pogácsát. Persze Ő egy rendes háziasszony, és tényleg pogácsát csinál. Én csak kockára vágom. Így nem marad tészta, amit újra át kell gyúrni, és nyújtani. No meg gyorsabb.

A só mennyisége növelhető.

hozzávalók / 12 adag

tészta

tetejére

ajánlat

A reszelt sajtból, ami lehet keverve füstölt, trappista, stb. a tésztába is gyúrhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint reszelni szoktam, könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót, és a felfutott élesztőt, majd kidolgozzuk a tésztát.
  3. Hűtőben pihentetjük legalább egy órát. (Ha egy éjszakát áll, az sem árt.)
  4. Lisztezett deszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 153
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, kelt sajtos pogácsa, sajttal szórt pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
friss élesztő 5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
2 kávéskanál
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
sajt 20 dkg
tojás 1 db