Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos polenta felfújt

Sajtos polenta felfújt
Sajtos polenta felfújt
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a polentát, és már napok óta szerettem volna elkészíteni. 

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mustáros kacsamáj mellé készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségalaplét felforraljuk, és a kukoricadarát állandó keverés mellet beletöltjük, kb. 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a kukoricacsíraolajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra, hőlégkeverésre állítjuk.
  3. Míg a sütő melegszik, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd még keverve hozzáadjuk a tk-nyi citromlevet, és addig keverjük, míg kifényesedik. A sárgákat a sajttal, kevés borssal hozzákeverjük a kihűlt polentához. Ezt a masszát kis adagonként óvatosan a tojásfehérjéhez adjuk, vigyázva elkeverjük vele, óvakodva attól, nehogy összetörjük.
  4. A szufléformákat ecsettel kikenjük kacsazsírral / vagy olajjal, és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel. Az elkészült masszával színültig megtöltjük, tetejét elsimítjuk, ujjunkkal a karimánál elválasztjuk az edény szélétől a masszát, hogy fel tudjon jönni.
  5. 170 fokos előmelegített, hőlégkeveréses sütőbe tesszük vízfürdőbe (egy tepsibe tesszük a szufléformákat és megtöltjük félig vízzel, így vízgőzben tudjuk sütni őket). 25 percig 170 fokon, utána pedig 150 fokon alul-felül sütésre állítjuk a tűzhelyet (hőlégkeverésen hamarabb megsül, és a belseje nem sülne át kellően).
  6. Ha elkészült, a sütőt kissé kinyitva még bent hagyjuk a szuflét 5-10 percig, majd csak utána vesszük ki. Így nem fog összeesni.
  7. Tálalásnál a szufléformában adjuk az asztalra, de ki is lehet venni őket. Mindig frissen tálaljuk. (A vendég várhat, de a szuflé nem).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 8,5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos szuflé, polentafelfújt szufléformában, sajtos kukoricadara-felfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
kukoricadara 50 g
zöldség alaplé 3.5 dl
kukoricaolaj 2 ek
tojás 5 db
ementáli sajt 10 dkg
citromlé 1 tk
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 0.5 ek
kukoricaliszt 1 evőkanál