Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-prézlis karfiol

Sajtos-prézlis karfiol
Sajtos-prézlis karfiol
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet, és egy kicsit változtattam rajta.

hozzávalók / 4 adag

A karfiol előkészítéséhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben megfőzzük. A levét nem öntjük ki, jó lesz levesnek.
  2. Egy kerek pitetálat kivajazunk, és megszórjuk prézlivel.
  3. Egy keverőtálban elkeverjük a tojásokat, az olvasztott vajat, tejfölt és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A megfőtt karfiolt beleborítjuk az elkészített pitetálba, és a sajtos keveréket ráöntjük.
  5. A prézlit egy kis olajjal összekeverjük, éppen csak, hogy morzsás maradjon.
  6. Rászórjuk a karfiol tetejére, és betoljuk a sütőbe. 180 fokon sütjük, amíg meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 451
elküldve: 6
receptkönyvben: 315
elkészítve: 23/28
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

prézlis karfiol, sajttal sütött karfiol, morzsás karfiol

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bmesyke
Mandula / bmesyke Sun, 2012-12-30 00:34

Nagyon finom :) Éppen a bölcsességfogammal kínlódtam, kellett valami puha és laktató vacsora. Legközelebb egy kis sonkát vagy húsos szalonnát is teszek hozzá, és akkor már a húsimádó páromnak sem lehet semmi kifogása :) (Így sem volt, de lehet hogy csak a fogamra való tekintettel... biztos ami biztos :))

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-12-30 00:54

A sonka nagyon jo otlet, de en is csodalkozom, hogy az en szinten husimado parom is nagyon szereti, csak legfeljebb hamarabb megehezik utana, de meg koretnek is jo valamilyen husos etelhez. Koszi a hozzaszolast (dicseretet).:) Boldog Ujevet!!!!:)))

500
karfiol 1 közepes fej
ételízesítő 2 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 5 dkg
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek