Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos puffancs rúd

Sajtos puffancs rúd
Sajtos puffancs rúd
42 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg fánk alakúra kellene sütni, de természetesen nekem az túl hétköznapi lett volna. ☺ David Lebovitz receptjét alakítottam át egy kicsit, mert gruyere sajtot kellene használni, de az itt luxusnak számít, szóval az ára is olyan. A sajtoknál figyelembe kell venni, hogy ne legyen túl zsíros fajta, mert akkor csak szétfolyik az egész sütés közben. A parmezán elég kemény, a cheddar meg egy kis színt visz a végeredménybe. A gruyere sajttal snidlinget vagy kakukkfüvet használjunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis lábasban melegítsük a vizet a kockára vágott vajjal, amíg elolvad. Sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a lisztet egyszerre, és addig keverjük fakanállal, amíg összeáll egy gombócba. A tűzről levéve hagyjuk 5 percig hűlni.
  2. Üssük bele az egyik tojást, és alaposan keverjük ki a tésztát. Eleinte darabosnak fog kinézni, de egy-két perc után sima lesz. Nagyon gyorsan kell a fakanalat forgatni, nehogy a tojást megfozzuk, mert akkor a sütésnél nem fog felpuffadni a tészta. Beleütjük a másik tojást, és azzal is simára keverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a finomra reszelt sajtokat, illetve a finomra vágott rozmaringot. Szintén jól beledolgozzuk a tésztába. A cheddarból 2 dkg-ot rakjunk félre, hogy meg tudjuk szórni a rudak tetejét.
  4. Habzsákba vagy csak egy sima nejlon tasakba kanalazzuk a masszát, és kisujjnyi vastag csíkokat nyomunk egy sütőpapírral vagy szilikon lappal bélelt tepsibe. Szórjuk meg a félretett sajttal.
  5. Forró sütőbe (220 C) rakva 10 percig sütjük, majd lejjebb tekerve a hőmérsékletet (190 C) további 10-15 percig sütjük, vagy amíg megpirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos falatok, sajtos puffancs, rozmaringos sajtos puffancs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
víz 125 ml
vaj 4 dkg
0.25 teáskanál
fekete bors 1 csipet
finomliszt 7 dkg
tojás 2 db
rozmaring 1 szál
parmezán sajt 6 dkg
cheddar sajt 3 dkg