Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos puliszka

Sajtos puliszka
Sajtos puliszka
10 perc / előkészület: 1 perc főzés: 4 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez itt a vacsoránk. Nagyszerű étel, mely igen egyszerű. A régi öregek biztosan nem rajonganának annyira érte, mert ha kellett, ha nem, mindig ezt kellett enniük, de én gyerekkorom óta imádom. Talán nem vacsorára kéne fogyasztanom, de sebaj, mert holnap ebédre is marad. Ez ugyan köret, de magában is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, és fokozatos keverés mellett a kukoricadarát, melyet 4-5 percig főzünk.
  2. Két közepes jénai tálat kikenünk vastagon vajjal, és vajas kanállal beleszaggatjuk a puliszkát.
  3. Egyik tálba 20 dkg cottage cheeset teszünk a puliszka tetejére, a másikba joghurtot, mindkettőt szerényen megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és felmelegített grill alatt megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x15x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 60 968
elküldve: 9
receptkönyvben: 619
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puliszka füstölt sajttal, sajtos dara, joghurtos puliszka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lang111
lang111 Sun, 2012-11-18 12:22

Megoldva:)Egyszerűen csak beleöntöttem egy mércébe aztán jól van:)Várom az eredmény kis szalonnával, tarjával megspékelve:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-11-19 09:41

Nem voltam gép közelben, így nem tudtam válaszolni. A puliszka kukoricadarából készül, de remélem azért sikerült elkészíteni és ízlett is. Üdv: Évi néni

lang111
lang111 Sun, 2012-11-18 11:00

Kedves Évi néni!Nem szeretnék butának tűnni, de a 4dl búzadara az dkg-ban mennyi kb?Vagy hogyan mérjem?
Köszönöm, Évi

Sancho
Sancho Thu, 2012-05-17 12:00

Karikázott sültkolbásszal, meg juhtúróval az igazi, na meg tejföllel.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-04-26 07:31

Én is köszönöm. Magam is ilyen formán találkoztam először vele, amikor a nagymamámnál nyaraltam. Nagy bográcsokba főzték. Úgy is szoktam köretként használni, hogy vékony lappá simítom és fűszerekkel párolt rókagombával töltöm meg, feltekerem, rá tejföl, sajt, és így sütőm meg. Én nagyon szeretem. Igaz, nem egy diétás koszt, de kit érdekel, ha finom. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2012-04-25 23:10

Érdekes, nagymamám mindig csak a disznónak főzte a darát :))) Mindig előjön az az illat, amikor puliszkát készítek. Én Erdélyben ettem először igazi házi túrós/sajtos puliszkát, és azóta szeretem. Ezt is el fogom készíteni! Köszi!

483
víz 8 dl
kukoricadara 2 bögre
1 tk
cottage cheese 20 dkg
joghurt 2 dl
füstölt sajt 5 dkg