Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rakott csirkemell

Sajtos rakott csirkemell
Sajtos rakott csirkemell
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi vendégváró finomság, párolt rizzsel, ananászkarikával szoktam tálalni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kibélelünk bacon-nel.
  2. A filézett csirkemellet szeletenként fűszeres lisztbe, felvert tojásba, valamint a kétféle sajt reszelt keverékébe forgatjuk.
  3. A tálba egymásra rétegezve elhelyezzük a húsdarabokat, majd ráöntjük a főzőtejszínt.
  4. A tetejét baconszeletekkel borítjuk, majd 40-45 percig sütjük. (A tetejére érdemes alufóliát tenni, mert a szalonna egyébként hamar megég.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 73 911
elküldve: 14
receptkönyvben: 1 140
elkészítve: 26/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott csirkemell kétféle sajttal, sajtos-bacon-ös rakott csirkemell, sütőben sült rakott csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-12-07 14:17

Füstölt sajtot nem találtam a hűtőben,de a spajzban volt füstöltsonka ízű fűszersó amiből a lisztbe és a tojásba is kevertem.Az első sor klopfolt,panírozott húsi lerakása után változtattam,mert vészesen sok sajt ragadt rá a tojásra.Újításom szerint egy sor tojásos hús lerakása után megszórtam azt reszelt sajttal,majd jött a következő réteg tojásos hús,ismét reszelt sajt és így tovább míg a hús tartott...Vagy másfél óráig tartott nálam a sütés,de a végeredmény pont olyan volt mint amilyet a fénykép és a leírás után reméltem.NAGYSZERŰ!!!

ilda9
ilda9 Mon, 2012-06-25 10:07

Kipróbáltam, nagyon finom. A csirkemell nagyon száraz volt számunkra. Ez a fajta elkészítés megváltoztatta a hozzáállásunkat, és egyre többet késztjük.

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-10-05 12:42

Kedves Hajni, hát ez istenien hangzik és a fotó is gyönyörű. Ki kell próbálnom. Köszi, Edit.

tucsike
tucsike Tue, 2010-10-05 11:04

Én is gyakran csinálok ilyen csirkemellet, legutoljára tejfölös sajtot öntöttem rá. Isteni volt.

882
csirkemell filé 100 dkg
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 20 dkg
tojás 4 db
finomliszt 10 dkg
főzőtejszín 5 dl
bacon 40 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint