Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rakott karalábé

Sajtos rakott karalábé
Sajtos rakott karalábé
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron friss karalábéból egyértelmű, hogy valamit kitaláljak. Ez a rakottas egy remek alternatíva, ha húsmentesre vágyunk, vagy csak ha egyszerűen unjuk már a hagyományos rizs-darált hús tölteléket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, a fás részeket eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, és az újhagymával együtt vékonyra szeleteljük.
  3. Egy tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal, és a karalábé karikákat egymásra csúsztatva beletesszük. Rászórjuk a fokhagymát és a hagymát, majd sóval, borssal, valamint szerecsendióval ízesítjük.
  4. A tejszínt körbe-körbe ráöntjük, végül megszórjuk a reszelt sajttal, és ha maradt még vaj, azt is a tetejére morzsoljuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (amíg a karalábé átpuhul) aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 8 514
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karalábé, tejszínes rakott karalábé, húsmentes sajtos-tejszínes rakott karalábé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Wed, 2020-08-19 09:26

Nagyon jó lett ,de én 30p. fólia alatt sütöttem .,aztán levettem a fóliát és kb.p. alatt megpirítottam..

dioevi
dioevi Wed, 2020-08-19 13:16

félig meg kell főzni , mert nem mindegyik karalábé puhul meg !

376
karalábé 90 dkg
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
edami sajt 15 dkg
habtejszín 2 dl
vaj 2 dkg