Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos réteges csirkemell

Sajtos réteges csirkemell
Sajtos réteges csirkemell
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik vasárnap ebédre vártunk vendégeket, és olyan ételt szerettem volna készíteni, amit nem kell mondjuk egyesével sütögetni. A forgatás hamar ment, és már tolhattam is be a sütőbe. A füstölt szalonna igazán különleges ízt adott a húsnak. Nem kellett külön olaj és víz a tepsibe. Szépen átsült, a hús puha és omlós volt. Hamar elfogyott :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk (nekem 12 db lett), kiklopfoljuk. Meghintjük sóval, borssal.
  2. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna), és egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
  3. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
  5. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a tepsibe rakjuk egymás mellé.
  6. Megszórjuk sajttal, majd rárétegezzük a többi húst addig, amíg el nem fogynak a szeletek. (Nekem 3 réteg hús lett.)
  7. A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
  8. Alufóliával lefedve 200 fokon 25 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
  9. Petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk. Nagyon szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 401
elküldve: 21
receptkönyvben: 403
elkészítve: 18/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos csirkemell sütőben sütve, szalonnás-sajtos csirkemell, sajtos hús rétegezve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-19 10:26

Andi!

Annyira gyönbyörű már maga az étel fotója is, az étel is, na és amit látok mind-mind finom, jaj, ha én most négy tányérral fénypostával kaphatnék ( ennyien vagyunk a családban!! :) ), .....fantasztikus lenne,...:D

Mivel biztos, hogy elfogyott ez a mesés laktató finomság,háááát : lemegyek a gépről, és folytatom a főzést, az se olyan rossz, milánói lesz ebédre...:)

Ez a feltett finomság, mentve!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm!!!
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-03-22 15:18

Kedves Éva-Anyóca,
Köszönöm szépen, már tényleg rég elfogyott, de tervezem hamarosan az ismétlést :-)
A milánói is fincsi, már nálunk is rég volt.
Nagyon szép hétvégét kívánok és jó pihenést!
Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-25 14:27

Kedves Andi!

Köszönöm szépen a magam és a család nevében, és nagyon kellemes Húsvét előtti hétvégét kívánok Nektek! :D
Éva-Anyóca

469
csirkemell filé 100 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
finomliszt 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
füstölt szalonna 5 dkg