Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos roló Katrin konyhájából

Sajtos roló Katrin konyhájából
Sajtos roló Katrin konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettük, s gyakran vettem cukrászdákban sajtrolót, ezért kitaláltam, hogy én is fogok ilyen finomságot készíteni... szerencsére nagyon finom is lett. Nálunk 100- Ft-os boltban lehet ilyet kapni, egy csomagban 12 db ilyen fém rolóforma van.

hozzávalók / 12 adag

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

ajánlat

Egyik nagy kedvencünk lett ez a sajtroló. Azóta már többször úgy készítettem, hogy a rolók egyik felébe ilyen sajtkrémet raktam, a másik felébe pedig főztem vaníliapudingot, s azzal töltöttem meg, a két végébe pedig tejszínt nyomtam, s akkor lett habrolónk is...

Szólj hozzá!

elkészítés

A rolók elkészítése, megsütése

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb. 15 cm-enként elvágjuk.
  2. Kikészítjük a roló sütőket, és minden tésztacsíkot egy-egy ilyen rolóformára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk vagy a rolónk. Nekem 12 db rolóm van, tehát 3-szorra tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 46 db ilyen tésztarolóm lett.
  3. Tepsibe sütőpapírt terítünk, s szépen rárendezzük ezeket a sütiket, majd tojással megkenjük, s kb. 10-15 perc alatt meg is sülnek.
  4. Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró. Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, és utána rátekergetjük a következő tésztacsíkokat, s azokat is megsütjük.

A krém elkészítése, s a rolók megtöltése

  1. Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig összekeverjük a krémsajtot a vajjal és a trappista sajt felével. Érdemes ezt a krémet habverővel fel- verni, hogy könnyebb állagú legyen, így sokkal finomabb az íze.
  2. Ezzel a sajtkrémmel megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen bőségesen a krémből, majd pedig mindkét oldalát belemártjuk a fennmaradó reszelt sajtba.
  3. Én úgy csináltam, hogy a megsült roló vékonyabb végéből levágtam kicsit, hogy ott is tudjam tölteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 571
elküldve: 4
receptkönyvben: 149
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtroló, sajtkrémes sajtroló, sajtos krémsajtos krémmel töltött roló

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Mon, 2016-06-13 09:42

"Felbuzdulva" egy rettenetes bolti sajtos rolón elhatároztam, hogy csinálok itthon is - már hosszú ideje megvolt a forma hozzá, de ez volt az utolsó löket... Hosszas kutakodás után erre a receptre esett a választásom.

A tapasztalataim: Amiatt, hogy én is csak 4 részletben tudtam megsütni a tésztát, eléggé elnyúlt a sütés ideje, illetve nekem a töltelék csak a tészta 3/4-ére lett elég.

Viszont NAGYON FINOM LETT, a krém egyenesen ISTENI!!!

Köszi a receptet!!!

355
leveles tészta 1 csomag
tojássárgája 1 db
krémsajt 20 dkg
trappista sajt 35 dkg
vaj 20 dkg