Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos roló és sajtos roló tallérok

Sajtos roló és sajtos roló tallérok
Sajtos roló és sajtos roló tallérok
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csanád unokaöcsém névnapjára készítettem a sajtos rolókat a Fanta torta mellé. Én mindig idegenkedtem a nyers tojásból készített ételektől, így elkészítettem a magam sajtos rolóját. Sajnos 1-2 darab mindig megtörik, eltörik a roló készítésnél, és van egy kis maradék tészta is. Azokat is vajjal megkenve megsütöm. Így ezeket ilyen formában hasznosítom, és ízre ugyanolyan finomak, mint a rolók, csak nem olyan mutatósak.

hozzávalók / 8 adag

  • 50 dkg leveles tészta (én a már eleve kinyújtottat vettem)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 tömlős tejszínes camping sajt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg trappista sajt reszelve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból 6-7 dkg-ot megolvasztunk.
  2. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
  3. A leveles tésztákat kitekerjük, és kb 1 centis csíkokra vágjuk a nagy rolóknál, a kicsiknél kicsit vékonyabbra vágjuk, és a hosszú csíkot is középen félbevágjuk, tehát akkor egy csíkból 2 db roló lesz. (Nekem 9 db nagy csík lett egy 27 dkg-os tésztából.) 
  4. Az olvasztott vajjal a rolókészítő rudakat bekenjük, és úgy tekerjük rá a tésztacsíkokat, hogy egymást egy kicsit fedjék. Megkenjük kívülről is olvasztott vajjal, és a sütőpapíros tepsire helyezzük. (Én csináltam kisebb és nagyobb rolókat is.) Addig tekerjük, amíg van rolókészítő rudunk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt sülnek meg a nagyok, a kicsik kb 10 perc alatt.
  6. A töltelékhez a megmaradt vajat felolvasztjuk, kihűtjük. A tömlős sajtot a mascarponéval simára keverjük, majd hozzácsorgatjuk a vajat, és ezzel is simára keverjük. Sózzuk, hozzáteszünk 10 dekányi reszelt sajtot, és elkeverjük. Habzsákba kanalazzuk, majd a kihűlt, rolókészítő rúdról lehúzott rolókba töltjük a sajtkrémet. A végeit a reszelt sajtba mártjuk.
  7. Az sajtos roló tallérokhoz az összetört, letört rolódarabokat a maradék sajtkrémbe keverjük, korongokat formázunk belőle, és beleforgatjuk a reszelt sajtba. Látványra nem olyan szép, mint a rolók, de ízre ugyanolyan finom.
  8. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd jöhetnek a vendégek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 37 527
elküldve: 11
receptkönyvben: 170
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rolók, sajtkrémes rolók, krémsajtos rolók

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maylice
Maylice Sat, 2013-10-26 14:18

Kedves Gonoszka1,

Megcsináltam a recepted, de sajnos nem kifejezetten ízletes a végeredmény.
Igazából azt hiszem egyetlen nagy probléma van vele, mégpedig hogy túl sok a mascarpone. 2 púpos kanálnál nem raknék bele többet a jövőben.

Azért köszönöm, további jó sütögetést!
M

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2013-10-26 14:36

Kedves Maylice!
Sajnálom, hogy Neked nem ízlett ez a fajta sajtós roló. Mi így szeretjük, és őszintén megmondom, hogy a nyers tojásos dolgokat pedig kifejezetten nem szeretem (az ízlések különböznek). De ha Neked jobban ízlik kevesebb mascarponéval, akkor készítsed el úgy, és tegyél bele több reszelt sajtot és krémsajtot. Köszönöm, hogy véleményedet megírtad. További jó sütést-főzést kívánok! Üdvözlettel:Kinga