Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd ahogy HK készíti

Sajtos rúd ahogy HK készíti
Sajtos rúd ahogy HK készíti
29 perc / előkészület: 15 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az abszolút kedvence az egész családnak. Nincs az a mennyiség, ami elegendő lenne. Anyósomtól van a recept, aki szerint jól fagyasztható a tészta... erre nálunk még soha nem került sor, a tripla adag is kevés...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a túróval és 2 kk sóval. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap lisztezett felületen kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és egy derelyevágóval, vagy csak egy késsel felvágjuk. Aki szereti, egész köménnyel is megszórhatja, vagy szezámmaggal.
  3. Előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük, félidőben fordítsuk meg a tepsit. Aki sültebben szereti, pár perccel süsse tovább.
  4. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 65 688
elküldve: 28
receptkönyvben: 697
elkészítve: 42/53
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-túrós rúd, túrós-sajtos rudak, sajttal szórt túrós tésztájú rúd

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szolnokiibi
Szolnokiibi Sun, 2014-05-18 17:21

Hétvégén vendégeim jöttek és kerestem valami újszerűt amit még eddig nem csináltam. Ezt találtam. Nagy sikere lett, a receptet is elkérték és én ma sütöttem még egy adagot. Isteni finom!

Jucus59
Jucus59 Tue, 2014-01-07 14:33

Szeretnem kerdezni ha kiveszed a hutobol azonnal lehet sutni vagy megkell varni mig felmelegszik? Csak nekem kicsit tul margarinos lett esetleg elrontottam valamit?Koszi a valaszt.

csipet
csipet Sun, 2013-07-07 14:44

Én csak addig szoktam pihentetni amíg a sütő bemelegszik és így is tökéletes lesz!

Hegedűs Kriszta
Mi van itthon / Hegedűs Kriszta Mon, 2013-07-08 10:12

Én is próbáltam már ezt a verziót, ha nem bírunk várni másnapig, akkor hamarabb kisütöm. De nekünk jobban ízlik, ha egy napig/ éjszakát pihizik a tészta.

Ugabi
Ugabi Sun, 2013-07-07 13:08

Én ugyanezt juhtúróval ismerem és mindig osztatlan sikert arat. Próbáld meg egyszer úgy, csak akkor szinte nem kell bele só, mert maga a juhtúró is sós.

taranikó
taranikó Mon, 2013-02-25 20:28

Nagyon finom lett. Én eleve dupla adagot sütöttem, és a liszt fele teljes kiőrlésű volt, hogy egészségesebb legyen. Köszi a receptet.:)

pulicka
pulicka Tue, 2013-02-19 11:47

A tegnap megcsinaltam !!!Nagyon finom lett,kicsit sokallom benne a vajat,következö alkalomal kevesebbet teszek bele,de tenyleg nagyon finom köszönöm a receptet!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Mon, 2013-01-21 14:49

szia,
nemrég kaptam meg én is ezt a receptet egy barátnőmtől, el is készítettem, mindenki imádta! Gondoltam, felteszem a Nosalty-ra, de végül megtaláltam itt: http://www.nosalty.hu/recept/tehenturos-rudacskak. Én a fenti arányokkal készítettem, lehet legközelebb majd a 40 dkg-os / 2x-es adaggal indítok, mert nálunk is hihetetlen gyorsan fogy. Én annyi különbséggel készítem, hogy fehér tönkölylisztet használok fehér liszt helyett, de így is nagyon finom és kicsit egészségesebb.. Szóval már kétszeresen is megvan a recept :-)
köszönöm mindkettőtöknek :-D

Andi

Ugabi
Ugabi Sun, 2013-07-07 13:46

Én ezt a receptet juhtúróval ismerem és osztatlan sikert arat mindig. Próbáld meg, csak akkor alig kell sót tenni bele, mert maga a juhtúró sós.

917
finomliszt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
margarin 25 dkg
sajt 15 dkg
2 kk
tojás 1 db