Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd ahogy Nikóka készíti

Sajtos rúd ahogy Nikóka készíti
Sajtos rúd ahogy Nikóka készíti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc sós sütink! Nagyon sokszor készítem.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral, majd simára keverjük benne a tojássárgákat.
  2. Közben a többi hozzávalót összedolgozzuk, és hozzáadjuk az élesztős tejet is.
  3. A tésztát alaposan kidolgozzuk. 40-50 percig pihentetjük a hűtőben.
  4. Tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, majd ráreszeljük a sajtot.
  5. Felvágjuk rudakra, és megsütjük. Egy tepsit kb. 10-12 perc alatt sütünk meg.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sajtos rudak, sajtos ropogós, sós sajtos rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
finomliszt 60 dkg
rétesliszt 15 dkg
disznózsír 15 ek
margarin 18 dkg
tejföl 15 dkg
élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 3 db
1 ek
cukor 1 teáskanál
tojásfehérje 3 db
sajt 25 dkg