Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd - ecettel!

Sajtos rúd - ecettel!
Sajtos rúd - ecettel!
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy idős szomszédnénitől lestem a receptet. Szerintem nagyon jó, mert sem élesztő, sem sütőpor nincs benne. Frissen is nagyon finom, de ha marad, 2-3 naposan is jó. Nem kell megijedni az ecettől, nem lehet érezni a sütin. Csak a 20%-os ecet jó!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a puha margarinnal, és megsózzuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a vizet.
  3. Összegyúrjuk, és 5 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. Megkenjük a tetejét tojással, rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. Derelyemetszővel csíkokra vágjuk, és tepsibe rakjuk.
  6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt kész.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 885
elküldve: 22
receptkönyvben: 703
elkészítve: 51/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsa

Mióta szakács: 2010.05.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd sütőpor és élesztő nélkül

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aphrodité
aphrodité Sat, 2018-07-07 08:22

Nagyon finom ! Most már mindig csak ezt csinálom, ha vendégeket várok. Köszi a receptet.

zsuzsi965
zsuzsi965 Thu, 2014-09-11 12:40

Jó a 10%-os ecet is, csak 2x annyi kell belőle, és annyival kevesebb a víz

Marosvölgyi Krisztina
Marosvölgyi Krisztina Mon, 2013-12-30 06:23

Én még a konyhai tevékenykedésem elején lepődtem meg egy almás pite receptnél, ezen, hogy a hozzávalóknál ecetet írt a tésztához .. de úgy voltam vele, nagyon drága sütős könyv volt csak nem írták el .. :-) Isteni omlós tészta lett .. azóta sem találom azt a könyvet .. "kölcsönadtam" :-(

D.Melinda
D.Melinda Wed, 2013-12-18 18:53

Életemben nem ettem ilyen finom sajtos rudat. Ropogós, omlós. Szenzációs. !

Flower of Hope
Flower of Hope Wed, 2011-03-02 17:49

Nagyon szeretjük az ilyen sós rágcsákat, nagyon ízlett, biztosan sokszor készítem el, köszi a receptet :)

nojcica
nojcica Thu, 2010-12-30 21:34

Én egy icipicit több ecettel csináltam, mert nagyon kedvelem a savanykás ízeket. Úgy érződik rajta egy csöppet az ecet savanyúsága de megszórva magokkal meg sajttal szuper finom, a legjobb sör és borkorcsolya amit eddig próbáltam!

Ancsa7006
Ancsa / Ancsa7006 Fri, 2010-12-31 06:33

Örülök, hogy ízlett több ecettel is. A minap kóstoltam a chio új balzsamecetes chips-ét, isteni finom. szerintem ez a süti is még finomabb lenne olyan balzsamecettel. További jó sütögetést!

zituska
zituska Tue, 2010-06-01 18:05

én már csináltam ezt a tésztát, ugyanezekkel az összetevőkkel, csak én 12 órára a hűtőbe tettem. Utánna kinyújtottam, pizzakrém, kukorica, sonka, hagyma rá. Feltekerni, felvágni és reszelt sajjtal megszórni, majd megsütni. Kész is a pizzás csiga.

A tésztája tényleg finom, nem érezni az ecetet benne.

Nyugodtan próbáljátok ki.

933
finomliszt 35 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
1 kk
ecet 1 ek
víz 5 ek
tojás 1 db
sajt 15 dkg