Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd Jucustól

Sajtos rúd Jucustól
Sajtos rúd Jucustól
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptkönyvéből való recept. Napokig eláll és finom puha marad. Elég, ha csak egy enyhe piros színt kap. Esetleg, aki sósabban szereti, az tehet bele 2 teáskanállal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk.
  3. Nem túl vastagra, kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Derelyevágóval rudakra vágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

jucus1981

Mióta szakács: 2014.09.26.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-sós sütemény, sörkorcsolya, sajtos stangli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
finomliszt 30 dkg
élesztő 3 dkg
tojássárgája 1 db
1 teáskanál
margarin 20 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
trappista sajt 5 dkg