Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd Katharosz konyhájából

Sajtos rúd Katharosz konyhájából
Sajtos rúd Katharosz konyhájából
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom szerint nem lehet elmenni mellette, igazi abbahagyhatatlan kategória!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat kikeverjük a sóval, pirospaprikával, tejföllel és a tojássárgájával, majd beledolgozzuk a reszelt sajtot, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összedolgozzuk.
  2. A kész tésztát folpackba csomagolva hidegre tesszük bő egy órára, de ha egy éjszakára, az sem baj.
  3. A jól lehűlt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojásos tejszínnel, ízlés szerint megszórjuk, majd rudakat vágunk.
  4. Végül 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük 12-15 perc alatt, vigyázzunk rá, ne szárítsuk ki!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

703
vaj 15 dkg
0.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
sajt 15 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
tojássárgája 1 db
főzőtejszín 2 ek
szezámmag 1 ek