Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd Szewi konyhájából

Sajtos rúd Szewi konyhájából
Sajtos rúd Szewi konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szórólapon találtam a receptet. Könnyen elkészíthető, sokáig eláll - már ha marad belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

  • 5 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Sörkorcsolyának remek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a felvert tojást és a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. 1 órára (vagy akár 1 éjszakára is) a hűtőbe tesszük.
  2. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakra vágjuk.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 44 590
elküldve: 15
receptkönyvben: 320
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós-sajtos rúd, stangli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evasindler
Evasindler Tue, 2012-05-01 17:22

Én is megsütöttem, nagyon finom lett. Nekünk egy kicsit sós lett, ezért én legközelebb feleannyi sót teszek bele. Vasárnap sütöttem és hétfőn is nagyon finom puha volt. Köszönöm ezt az egyszerú és gyors receptet.

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2012-02-21 21:28

Hát én meghajtogattam, de nem muszáj. Viszont, nagyon sokáig eláll. Véletlenül kint maradt pár darab a tányéron majd 2 napig. Se doboz, se zacsi, semmi, csak úgy. És én is meglepődtem, hogy még mindig puha volt. Tényleg fincsi, és egyszerű. Éva

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2012-02-21 21:28

Hát én meghajtogattam, de nem muszáj. Viszont, nagyon sokáig eláll. Véletlenül kint maradt pár darab a tányéron majd 2 napig. Se doboz, se zacsi, semmi, csak úgy. És én is meglepődtem, hogy még mindig puha volt. Tényleg fincsi, és egyszerű. Éva

636
finomliszt 35 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 ek
1 ek
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db
sajt 5 dkg