Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sajttekercs Gabystól

Sajtos sajttekercs Gabystól
Sajtos sajttekercs Gabystól
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a sajttekercset, viszont az üzletekben nagyon drágának találtam. Persze azért néha-néha vásároltam, mikor nem tudtam ellenállni... Egyszer valahogy szóba került egy beszélgetés során, és akkor kaptam ezt a receptet. A 30 percet, a lelkemre kötötték, feltétlenül tartsam be, és akkor elronthatatlan.

Megcsináltam, nagyon finom, a család kedvence lett, pirítós kennyérrel, kígyóuborka szeletekkel a tetején.   

A tekercsbe lévő alap krémet lehet variálni, de bármit találunk ki, az mindig harmonizáljon a sajttal. 

Lehet, hogy leírva kicsit bonyolult, de rettentő egyszerű. Amíg irogattam, addig akár csinálhattam volna még egyet.:)))

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A sajt alaphoz

  • 30 dkg trappista sajt (egyben)
  • 5 dl víz (sajt alakjától függően annyi, hogy jól ellepje azt)

ajánlat

A saját körözöttemmel töltve is garantáltan finom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tiszta, nem használt nylonzacskóba beletesszük egészben a sajtot, és a zacskó száját légmentesen elkötjük. Ez nagyon fontos, mert víz nem kerülhet a zacskóba!
  2. Felteszünk fazékba annyi vizet, hogy a zacskóban lévő sajt bőven beleférjen.
  3. Felforraljuk a vizet, elzárjuk a gázt, a sajtot beletesszük, és fedővel az edényt lefedjük. A sajtot nem kell főzni, csak álljon a forró vízben 30 percet. Minimum ennyi idő kell, hogy a sajt tökéletesen megolvadjon.
  4. Amíg a sajt áll a vízben, elkészítjük a tölteléket.
  5. Keményre megfőzzük a 4 db tojást, lehűtjük, megpucoljuk, tojásszeletelővel kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval: 4 db medvesajt 1 púpos és egy csapott evőkanál vaj vagy vajkrém, ízlés szerint fehérbors, 2 késhegynyi szerecsendió, só,1 púpos evőkanál mustár, ollóval összevágott 2 púpos evőkanálnyi snidling.
  6. Keverőgéppel alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Ha kicsit meghűlt, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezhetjük ízlés szerint.
  7. Nyújtódeszkára helyezünk kb. 45 cm hosszú folpack-ot. (A széleit alul kicsit vizezzük be, hogy jól letapadjon.) 
  8. Kivesszük a vízből a sajtot, a zacskóból a folpackra borítjuk.
  9. Gyors mozdulatokkal 2 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. (Ez kb. a folpack szélessége és kb. 35 cm hosszú.)
  10. Rátesszük a gépsonkát úgy, hogy mindenhol befedje a sajtot.
  11. Rákenjük a krémet, és feltekerjük, mint a bejglit. A tekercs két végét benyomkodjuk.
  12. A folpackot (amin nyújtottuk) szorosan ráhajtogatjuk, a két végét megcsavarjuk, a tekercs alá dugjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha már dermed, utólagosan igazíthatunk a formáján még, hogy csinos bejgli formájú legyen.
  13. Elég sok idő kell a végleges megdermedésig, érdemes este megcsinálni, és reggelre tökéletesen szeletelhető. Vagy fordítva... :)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 588
elküldve: 12
receptkönyvben: 395
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás sajttekercs, sajtos tekercs, sajtbejgli, sajtkrémes tekercs

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-12-06 21:43

Kedves NoSalty!
Legyetek szívesek a receptemet rendbehozni. Nem tudom mi az a 15 dkg. gép, valamint az összes többi alkotórész hiányzik a hozzávalókból, csak a receptleírásban szerepel. És NEM használok, " gép -"familia" sonkát sem a sajttekercsembe! Őszíntén? Elképesztő és fel vagyok háborodva!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2014-12-07 11:03

Kedves Gabys!
Nagyon sajnáljuk, egy automata által generált szerkesztési hiba miatt szerepeltek rosszul a hozzávalók, javítottuk.
Elnézésedet és megértésedet kérjük!
Üdv:
Kata

Hasibecker
Hasibecker Sat, 2014-12-06 21:06

Próba képen elkészítettem (igazából Szilveszterre szeretném hidegtálhoz), éppen most tettem be a hűtőbe és várom a reggeli "főpróbát". :)
A sonkára jó fűszeres kőrözöttet tettem és szórtam rá nagyon apróra vágott petrezselyem és zeller zöldet.
Recept mentve, mert nagyon ízletesnek néz ki.
Köszi a megosztást.
Szép estét kívánok Advent második vasárnapja előtt.
Üdv.: Marika

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-12-06 21:38

Kedves Marika,
remélem beválik a sajttekercs. Ha elnyeri a tetszéseteket engedd meg, hogy a hidegtálhoz ajánljam egy másik receptemet is: http://www.nosalty.hu/recept/foliaban-sult-toltott-fasirttekercs Ez is szépen szeletelhető, hidegen is nagyon finom és nem macerás (szerintem). A sajtszeletek mellé harmonizál, tapasztalatból tudom:) Nagyon kellemes ünnepi készülődést kívánok! Üdv: Gabi
Bár most látom, teljesen szét van esve a recept, örülök, hogy a leírás alapján sikerült elkészítened!

Hasibecker
Hasibecker Sat, 2014-12-06 21:49

Köszönöm válaszodat és az új recept ajánlatot, ezt a töltött fasírttekercset néztem ki Karácsonyra, talán nem véletlen, mert imádom a receptjeidet, annyira tökéletesek és mutatósak.
Puszillak: Marika

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-12-06 21:57

Uhhhhhhhhhhh, ez nagyon jól esett!!!!:)))) Nagyon szépen köszönöm! Puszillak: Gabi

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-06-22 20:35

Szia Gabi! Sokáig vonakodtam elkészíteni a sajttekercset, mondván, ez nekem úgyis eleve kudarc... Mibe vágtam a fejszém? Anyukám 60. szülinapján a hidegtál egyik alkotója volt a sajttekercs, nem is akármilyen, hanem ez a csoda! Hogy minden flott legyen, házi sajtot vettem, ennél nem kellett a fél órát kivárni sem, s a nyújtással is pikk-pakk készen voltam. Mindegy, nem kell a rizsa, a lényeg, hogy szuper a recept és a sikere is garantált! Az biztos, nem most készítettem utoljára...Köszi, üdv. Era.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-07-31 14:01

Drága Era,
mea culpa fejemnek, szórom a hamut is, de egyszerűen vaksi voltam. Pedig ahogy olvastam a komentedet olyan tempóban hízott a májam:) Nagyon örülök, hogy elkészítetted, azt nem értem csak, miért is lett volna Neked ez kihívás annyi szuper recepted után?:) Nagyon köszönöm, hogy megírtad, és nem utolsó sorban (talán ez sosem késő..) Anyukádnak még nagyon sok boldog szülinapot kívánok, remélem, hogy sok sok szülinapján még előfordulok az asztalán:)) Köszönöm! Gabi

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-04-15 08:26

Szia Gabcika! Kerestem a piskótát....de komolyan! Nagyon ügyes kis recept, most fedeztem fel, hogy "megkoronáztak" Téged a hét szakácsa címmel :)))) pussz, Torma :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-04-15 19:40

Piskóta helyett ez sem rossz:) És dehogyis koronáztak, csak egy remek társaságba csöppentem:) Pusszancs:) G

329
gépsonka 15 dkg
tojás 4 db
kockasajt 4 db
vaj 2 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 késhegynyi
snidling 2 ek
trappista sajt 30 dkg
víz 5 dl