Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sertésszűzfalatok karamellizált hagymával

Sajtos sertésszűzfalatok karamellizált hagymával
Sajtos sertésszűzfalatok karamellizált hagymával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertésszüzet talán így a legegyszerűbb elkészíteni, viszont ennek ellenére így is rettentően finom. Ha valami kényeztető falatkákra vágyunk, akkor próbáljuk ki a következő receptet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet ujjnyi szeletekre vágjuk, és olívaolajon körbesütjük. Közben sózzuk és borsozzuk, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe szedjük őket, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 5 percre.
  2. Míg a hús sül, addig kevés vajon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, amit egy evőkanál barna cukorral megszórunk. Lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni.
  3. A húst kivesszük a sütőből, és megszórjuk a szeleteket reszelt sajttal, és visszatesszük még 5 percre, hogy ráolvadjon.
  4. Addig pirítsunk bagettszeleteket, erre rakunk majd pár szelet sajtos sertésszűzfalatkát, és a tetejükre halmozzunk karamellizált hagymát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos szűzérme

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
sertésszűz 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek
barna cukor 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
bagett 0.5 dkg