Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás guba

Sajtos-sonkás guba
Sajtos-sonkás guba
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a családban rajtam kívül senki sem szereti a mákot. Viszont kiflink sokszor megmarad, és mivel nem szeretek pazarolni, azon ötöltem, mi mindent lehetne belőle kihozni. Ez az egyik recept. Gyorsan megvan, finom is, és a kiflitől annyira más ez az étel, mint a többi tepsis rakottas.
A férjem és a lányaim ennek a gubának tényleg örülnek, és a "száműzött" kiflik is elfogynak.  :-)

 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha bolognai spagetti készítésekor sok mártás marad meg (amit lefagyasztok későbbre), akkor azzal locsolom meg a kiflit, és úgy teszem rá a sajtot. A feltétek sora végtelen, mindenki kísérletezgethet odahaza.

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, egy nagy öblös tálba rakjuk.
  2. A tejet felforraljuk, pici sót teszünk bele, majd meglocsoljuk vele a kifliket. Átforgatjuk, és letakarjuk fedővel, hogy jól magába szívja a tejet.
  3. A sajtot lereszeljük, a sonkát felcsíkozzuk, vagy apró kockákra vágjuk. A tejfölt pici sóval és vízzel hígra kikeverjük.
  4. Egy magasabb falú jénait (megemelkedik a rakottas sütés közben) kikenünk vajjal, majd lerakunk egy sor áztatott kiflit, rá sonkát, majd tejfölt, végül a sajtot, és jöhet a második réteg. (Ha nagyobb tepsiben csináljuk, nem biztos, hogy lesz 2 réteg.) Addig rétegezzük, amíg elfogy a kifli. A tetejére sajt kerüljön.
  5. Sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 40 107
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 002
elkészítve: 32/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Batida

Mióta szakács: 2011.03.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

guba, sajtos guba, sonkás guba

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baranka Ági
Baranka Ági Tue, 2016-05-03 11:15

Olyan, mint egy óriás melegszendvics. :D Legközelebb gombás melegszendvics-gubaként készítem el. Köszi az ötletet!

Imre06
Imre06 Wed, 2012-12-05 16:19

Böngészés közben találtunk rá erre a finomságra. Elkészítettük,egy nagy tepsi sok egy étkezésre kettőnknek, de másnap még ízesebb volt. Köszönjük ezt a nagyszerű ötletet.

Batida
Batida / Batida Wed, 2012-12-05 20:55

Kedves Imre! Köszönöm, hogy megírtad, és nagyon örülök, hogy így bevált. :) Sok finom hozzávalóból nem lehet nagyon rosszat kihozni. :D Szia, Bogi

libaláb
libaláb Sat, 2012-03-10 00:23

Már elkészítettem egyszer és nagy sikere volt. Most néztem, hogy hétvégére mit vásároljak, és amikor megláttam, hogy a hűtőben van maradék sajt és sonka, hirtelen beugrott ez a felfújt, holnap is ez lesz az ebéd :)

Batida
Batida / Batida Thu, 2012-02-16 13:11

Kedves Mokika12, köszönöm a kedves visszajelzést! :-) És nagyon jót is tettél velünk, mert betegen fekszik itthon a család, és már semmi sem jutott eszembe, mivel tápláljam fel őket, de most ráébresztettél a saját receptemre. :-))) És ananásszal fogom csinálni. :-DD Szió, Bogi

mokika12
mokika12 Wed, 2012-02-15 21:37

Nagyon-nagyon finom lett, annyival fogom legközelebb kicsit megbolondítani, hogy kevés ananászt dobok a rétegek közé. Gyors, egyszerű és finom. köszi :)

krumplihéj
krumplihéj / krumplihéj Mon, 2011-11-14 10:52

Elkészítettem, finom lett. Sonka helyett füstölt-főtt tarja került bele. Annyira laktató volt, hogy maradt is belőle, így hidegen is megkóstoltuk. Igazából nagyon ízlett, de szívem szerint friss, ropogós fejes salátát is ettem volna hozzá. Majd legközelebb, mert még biztosan el fogom készíteni többször is. Köszönöm a receptet.

Batida
Batida / Batida Sat, 2011-11-26 19:02

Köszönöm, hogy visszajeleztél, és örülök, hogy ízlett! A saláta jó ötlet, én is kipróbálom majd azzal együtt. Szia, Bogi

macska rozi
macska rozi Wed, 2011-06-29 18:18

Haat elkeszitettem!Igaz sonka helyett virslive(mivel csak ez volt otthon),de isteni volt!!!Nagyon laktato,utana mozdulni sem birtunk!:))

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-06-29 20:54

Örülök nektek, és köszönöm, hogy megosztottad a hírt. Jót enni érdemes!!! :-]

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-06-23 18:16

Csatlakozom! Nagyon jó, amikor valami finomat lehet alkotni, rövid idő alatt. És ez ilyen.
Köszönet érte!

Batida
Batida / Batida Fri, 2011-06-24 08:22

Igazad van Edit, és szerintem az a legjobb, amikor a legtöbb hozzávaló alapból előfordul otthon, így még azon sem kell aggódni, no, most kit küldjünk el érte a boltba... :-)))))))))

barilon
barilon Thu, 2011-06-23 09:35

Kedves Batida!Isteni lett!!Egyedül a nagynak nem izlett,új fokhagyma,nem számoltam vele,és intenzívebb lett,mint gondoltam.A kicsi majszolta,a párom is,én meg egyenesen "zabáltam".szeretem a tejfölös,fokhagymás dolgokat!köszönöm a pikk-pakk receptet,ez pont olyan,hogy hamar hamar,és mehetünk a játszira!

Batida
Batida / Batida Thu, 2011-06-23 16:01

Örülök a sikerednek! Én is rajongok a gyors, finom receptekért. Köszönöm, hogy beszámoltál róla!

barilon
barilon Tue, 2011-06-21 13:17

Ma elkészítem,annyit változtatok,hogy a tejfölbe "nyomok" fokhagymát!Guszta,és laktató!

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-06-22 06:32

Kedves Barilon, nagyon jó ötlet! Én is tennék bele szívesen, de nekem a kicsik nem eszik meg. :-/ Remélem, finom lett!Szia, Bogi

Batida
Batida / Batida Tue, 2011-06-21 06:51

Köszönöm Edit, remélem, nem csalódsz benne. Nálunk az édes felfújt sem megy... valahogy kicsiny családom az édes ízeket csak desszertben szereti, ezért folyton "kényszerítve" érzem magam, változatos, megújuló receptekkel próbálkozni. Szép napot!Bogi

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-06-20 19:23

Kedves Bogi!
Ez az étel csodásan néz ki! Eddig csak édes kiflifelfújtat készítettem, de igazad van, miért ne lehetne sonkás-sajtos? Nagyon jó az ötlet, meg is fogom sütni. :)))
Köszi és szép estét!
Edit

Batida
Batida / Batida Mon, 2011-06-20 17:10

Köszönöm nektek, élvezzétek ki az ízek kavalkádját! :-))) Sziasztok, Bogi

1046
kifli 10 db
gépsonka 20 dkg
tejföl 450 g
sajt 30 dkg
tej 7 dl
vaj 2 ek
0 ízlés szerint