Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás hajtovány

Sajtos-sonkás hajtovány
Sajtos-sonkás hajtovány
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt szoktam csinálni füstölt kolbásszal is, vagy csak simán sajtosan. A gyerekek nagyon szeretik. Én dupla adagokat szoktam csinálni, gyorsan elfogy!

hozzávalók / 5 adag

A sajtos-sonkás hajtoványhoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  4. Amikor megkelt 2 felé vesszük, és egyenként kb 3 mm vastagságú téglalapot nyújtunk.
  5. A kinyújtott tésztát megkenjük vékonyan margarinnal, bőven megszórjuk a reszelt sajttal és kockára vágott sonkával.
  6. A tésztát feltekerjük, és a tekercset V alakban felvágjuk.
  7. Ezeket kivajazott-lisztezett tepsibe rakjuk, kb 2 cm-re egymástól.
  8. Megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal.
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 36 542
elküldve: 42
receptkönyvben: 556
elkészítve: 36/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsika81

Mióta szakács: 2012.06.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás kifli, minikiflik, sajtos töltelékkel töltött hajtovány

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hatalaevi
hatalaevi Sat, 2013-04-06 15:25

Szia Moncsika !

Ma elkészítettük a lányommal ezt a finomságot. Én egy picivel - 4 evőkanál - tejjel többet tettem bele, mert kicsit keménynek találtam a tésztát és féltem, hogy nem fog megkelni.
Nagyon finom lett, a fiúkat nehéz leállítani róla.
Gratulálok !!!!!
hatalaevi

Moncsy22
Moncsy22 Wed, 2013-01-23 20:01

Megsütöttem és isteni!!! Reggel csináltam és még most sem száradt ki. Az elején kicsit féltem,mert elég kemény lett a tészta és nehezen lehetett vele dolgozni, nem gondoltam,hogy ilyen finom lesz. Én baconnal csináltam sonka helyett. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a receptet!

kissordog
kissordog Sun, 2012-12-30 16:42

Fantasztikus recept! Egyszerű, gyors, és a végeredmény nagyon finom lett..az első adag rögtön elfogyott, úgyhogy csinálhattam még egyet..:)

Viharkisasszony
Viharkisasszony Wed, 2012-10-10 19:01

Én is megcsináltam, mert nagyon tetszett a recept.
Viszont a tészta vhogy nem akart olyan puha és omlós lenni...bírkóztam vele mire összegyúrtam rendesen. Mikor elkészült finom lett és "puha", de a kérdésem az lenne h nem hiányzik a tészta leírásából margarin vagy 1 tojás??? Válaszod előre is köszönöm.

mancanyu
mancanyu / mancanyu Mon, 2012-08-27 11:55

Elkészült.Tökéletes tészta ,könnyű vele dolgozni.Kevesebb sajtot eszek bele legközelebb,mert sok kifolyt és nem lett ilyen szép,mint a Tiéd.Isteni finom egyébként,gyakran fogom készíteni.Köszönöm.

dozsarita
dozsarita Wed, 2012-08-08 22:16

Ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Én bacont raktam bele.

galiné jutka
galiné jutka Sun, 2012-07-29 11:00

Ki sült az első tepsivel, nagyon finom! Mert a mai ebéd , frankfurti leves és utána ez a finom sós kalács ,Köszi a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 01:46

Köszönöm az ötletet, finom, akár így, sonkásan, akár kolbásszal, vagy tényleg a csak sima sajt, de Katus 12 ötlet ajánlatai is tetszenek, mindenképpen el fogom készíteni, valószínű, hogy mindegyik töltelék szerepet fog kapni, na nem egyszerre, de készítve lesz.:-))

Még tán sulikezdéskor tízórainak is vihetik magukkal.:-))
De szerencsére még nyár van, vakáció! :-D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 09:54

Moncsika 1981!

Köszi szépen, készítem, már gondolkodtak, hogy való-e suliba, de ezek szerint igen, köszönöm a megerősítést.:-))

Sokat agyalok, mi lenne jó tízóraira, úgyis a zsemlét néha kiflit magam sütöm, szendvicset már sokszor unják, -de aztán az ízes zsemle, kifli ezek is unásba mennek át, saját kenyér, az is megy egy darabig, - most akkor ezek a csodás ízes finomságok lesznek a tízóraik.:-))

Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

Katus12
Katus12 / Katus12 Sat, 2012-07-28 19:27

Nagyon szeretem:) Már többször megcsináltam.

Tötleléket próbáld ki esetleg hagymás-tejfölös szósszal vagy spenót-sajt keverékével.
Úgy is Isteni! Gyakori vendég nálunk:)

1003
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 csapott ek
2 kk
napraforgó olaj 5 ek
trappista sajt 30 dkg
gépsonka 30 dkg
margarin 5 dkg
trappista sajt 20 dkg
tojás 1 db