Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás karfiol

Sajtos-sonkás karfiol
Sajtos-sonkás karfiol
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Lajos Mari: 99 egytálétel c. könyvéből származik. Leírása szerint "gyors, könnyű, laktató" – mindez stimmel. Különösen finom így tavasszal, zsenge karfiolból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én wokban pároltam, tökéletes lett a karfiol, de biztos másban is fincsi lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplevet vagy a kockából főzött húslevest citromlével, szerecsendióval és pici sóval ízesítjük.
  2. A rózsáira szedett, leöblített karfiolt a húslevesben megpároljuk úgy, hogy leve csaknem elpárologjon (15 perc fedő alatt, 10 perc fedő nélkül).
  3. A karfiolt lecsepegtetjük és kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  4. A sonkaszeletek egyik oldalát megkenjük mustárral és beborítjuk vele a karfiolt.
  5. A sajtszeleteket a sonkára fektetjük (eredeti recept szerint ementáli, de bármi hasonló megfelel).
  6. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 fok) 15-20 percig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
  7. Forrón tálaljuk. Kis mustárral dobható még fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 344
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol, karfiol csőben sütve, csőben sült sonkás karfiol

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
karfiol 1 kg
alaplé 2 dl
sonka 15 dkg
sajt 15 dkg
mustár 1 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek