Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás párnácska

Sajtos-sonkás párnácska
Sajtos-sonkás párnácska
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterkor az ismerőseim körében hamar elfogyott, akkor megfogadtam, ha csinálok, csak dupla adagból .
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Ajánlom sörözés, borozás mellé (vendégvárónak).
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, hozzámorzsoljuk a margarint és végül a túrót. Jól összedolgozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkába belenyomjuk a krémsajtot, hozzáreszeljük a trappista sajtot, borsozzuk, végül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezt is jól kikeverjük.
  3. A tésztánkat kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd fánk szaggatóval (nagy pohárral) kiszúrjuk.
  4. A tészták közepébe diónyi tölteléket teszünk, fél behajtjuk és a széleit villa segítségével körbenyomkodjuk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük felvert tojással és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Kb. 20-25 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 147
elküldve: 3
receptkönyvben: 597
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Tue, 2012-02-28 15:39

Kedves Pötyi!A szomszédasszonyom most adott be a frissen készített süteményéből, egy kis kóstolót, ami nagyon finomra sikerült.A Te receptedet készítette el. Rögtön rákattintottam, hogy eltegyem a Receptkönyvembe.Mikor elolvastam akkor láttam, hogy légkeveréses sütőben készítve.
Nekem csak egy hagyományos gáztűzhelyem van. Ugye ez nem akadály? Mennyi legyen a hőfok? Válaszodat előre is köszönöm. Üdv:Zsuzsa

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2012-02-28 17:01

Kedves Zsuzsa!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a recept. :-)) Az, hogy légkeveréses vagy sem, egyáltalán nem probléma , sima sütőben is jó lesz. A hőfokot én 180 fokra tenném, szerintem ez jó hozzá.( -ha bizonytalan vagy menet közben tűpróbával megnézed ) Esetleg ropogósabb lesz a széle és így még finomabb lehet. Azért ha megcsinálod légy szíves írj, hogy sikerült!
Üdv.: Klári

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2011-12-20 13:28

Szia pötyike64, A hétvégén elkészítettem a párnákat, a családnak nagyon ízlett, el is fogyott hamar. :-) Köszi a receptet! Üdv, Andi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2011-12-20 22:20

Szia veresandrea!
Örülök, hogy ízlett, és nagyon szívesen.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
Pötyi

ildi pipi
ildi pipi Sun, 2011-07-17 18:01

Ma megcsináltam,mindenkinek tesztet el is fogyott.Köszi receptet!

lala53
lala53 Mon, 2010-11-29 20:40

Kedves Pötyi! Aranyos vagy hogy válaszoltál.Készítettem fotót,de nem tudom feltölteni. Segítesz egy kis tanáccsal? Kezdő vagyok a neten,de azért jól haladok,tempósan.Nem találtam az oldalon utalást,hogy kéne csinálni. Üdv. lala53 :-))

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2010-11-29 23:35

Szia Lala53!
Erre az oldalra csak a saját új receptek feltöltésére van lehetőség mégpedig " recept beküldése" címmel, amit a szerkesztők előbb átnéznek, javítanak ha kell és egy kis idő után feltöltik.Szóval ha van új vagy másképp elkészített érdekes recepted azt fel tudod tölteni , a recept beküldése oldalon kiírja az utasításokat, hogy mit kell csinálni.Esetleg ha tud valaki segíteni az első feltöltésnél kérd a segítségét,nem olyan nehéz.
Üdv.: Pötyi
Ui. Ha tudok még segíteni , írj!

lala53
lala53 Mon, 2010-11-29 11:50

Elkészítettem,finomra és szépre sikeredett. Talán a sóból lehetne egy kicsivel többet.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2010-11-29 18:37

Szia Lala53!
Örülök, hogy megcsináltad és , hogy még ízlett is .
Mindenki saját ízlésére formálhatja és igazad van lehet még kicsit több sót is bele tenni, de a sótól is függ.
Üdv.: Pötyi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2010-11-15 18:31

Szia Gabóca!
Örülök, hogy ízlett, lehet még ketchup, pici chili, pici bors és apróra vágott sonkával is készíteni.
Úgy is finom, érdemes kipróbálni.
Pötyi

1061
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 tk
sonka 15 dkg
tömlős krémsajt 100 g
trappista sajt 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
tojás 1 db