Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás rakott palacsinta

Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Sajtos-sonkás rakott palacsinta
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első recept, amit ide felrakok, így remélem, mindenkinek olyannyira fog ízleni, mint nekünk:)
Anyukám magán szakácskönyvében található ez a recept. Igazán finom és laktató ételről van szó.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta.
  2. Kisütjük az összes palacsintát.
  3. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat.
  4. Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük.
  5. Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összekeverjük.
  6. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön!
  7. Befedjük sima palacsintával a tetejét.
  8. Rátesszük a tejfölt, majd rá a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat).
  9. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 806
elküldve: 4
receptkönyvben: 513
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikra

Mióta szakács: 2010.09.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krumplis tésztájú palacsinta, sonkás-sajtos-tejfölös rakott palacsinta, töltött krumplis palacsinta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bellerreni
bellerreni Thu, 2011-07-07 11:07

Sziasztok! Szikra! Nagyon köszönöm a receptet. Ma már harmadjára készítem ezt a receptet. Nem vagyok egy konyhatündér, de kisebb nagyobb módosításokkal nagyon fincsire sikeredik mindig. Köszönöm szépen a receptet. Szép napot mindenkinek!

Icka
Icka Tue, 2010-10-05 08:47

Sziasztok!
A hétvégén megcsináltam. Eszméletlen finom volt. Épp nálunk volt Anyukám is. Nagyon-nagyon ízlett neki is és az egész családnak. Bekerült a gyakran készítendő ételek közé a receptje! Hálás köszönönet érte.
Üdv. Icka

Szikra89
Szikra / Szikra89 Tue, 2010-10-05 12:43

Szia Icka!

Nagyon örülök, hogy sikere volt:) Köszönöm szépen a visszajelzést:)

Szép napot

Szikra

tuncsi77
tuncsi77 Tue, 2010-09-28 17:35

Hát miközben olvastam a receptet,bizony megkordult a gyomrom!Biztos nagyon fincsi!Most már tudom mi lesz a hétvégi menü!Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-24 18:35

Brutál, állat fini lehet:()

655
burgonya 60 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 l
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0.5 kk
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek
sajt 20 dkg
tejföl 5 dl
1 csipet
sajt 20 dkg
sonka 30 dkg
tejföl 2 dl
1 csipet
tejföl 1 dl
sonka 3 dkg