Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás töltött zsemle

Sajtos-sonkás töltött zsemle
Sajtos-sonkás töltött zsemle
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi-régi Nők Lapjából való a recept. Ott úgy hívták, hogy "Márió zsemléje". Már néhányszor elkészítettem... Mit mondjak: brutálisan finom:) Leírni tovább tart, mint elkészíteni. Aki töltött zsemlét szokott sütni (akár édesen, akár sósan), annak pikk-pakk kész. Ez egy gyorsan bevethető egytálétel, vagy hétvégén egy gazdag, királyi reggeli.:) A tölteléken persze mindenki ízlése szerint variálhat (fűszerekre, sajtfélékre gondolok).

hozzávalók / 4 adag

A zsemlékhez

  • 4 db zsemle
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint (vagy ételízesítő)
  • 3 dl tej (a zsemlék áztatásához)
  • 4 g margarin
  • 3 ek tej (a sütéshez a végén)

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket félbevágjuk, az alsó részükből a belét kiszedjük, és apróra csipkedjük, később a töltelékbe keverjük majd.
  2. Apróra vágjuk a sonkát és a bacont, és pici olajon átsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk, és egy kiskanál mustárt is adunk hozzá.
  3. 1 pohár tejfölben elkeverünk egy tojást, és ezt is hozzáadjuk a sonkához. Ha átforrósodott, hozzáadjuk a 15 dkg reszelt sajtot is, plusz a zsemlék belét. Ezzel kész a töltelék.
  4. A 3 dl tejbe egy kis sót vagy ételízesítőt szórunk, és ebben is elkeverünk egy tojást. Megforgatjuk benne a zsemléket.
  5. Kivajazott tepsibe rakjuk, megtöltjük a sajtos-sonkás töltelékkel és ráhelyezzük a zsemlék kalapját.
  6. Kicsi margarindarabkát tegyünk mindegyik kalapra, és szórjuk meg reszelt sajttal is, öntsünk még egy pici tejet alá, és forró sütőben kb 20 perc alatt süssük pirosra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 35 752
elküldve: 17
receptkönyvben: 505
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött sós zsemle, töltött zsemle sütve, sajtos-sonkás töltelékkel töltött zsemle

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

apecs
apecs / apecs Mon, 2014-01-06 15:54

Kedves tekovács!
Elkészítettem, nagyon finom . Amit legközelebb elhagyok az a margarin, és az aláöntött tej.

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2014-01-06 16:43

Úgy is finom lesz biztosan. Ezt talán nem is lehet elrontani :) Én az öreg sütőm miatt (amelyik mindig égetett alulról) tettem alá a pici tejet... és bevált. Üdv. Emi

szaboadel
szaboadel Tue, 2013-02-05 15:31

Kedves "tekovacs"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, ki fogom próbálni,
mert nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni.Még ebédre egy
sűrű, gazdag leves mellé el tudom képzelni második fogásnak is.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2013-02-05 16:17

Köszi, meglátod ízleni fog :))), nagyon jól lehet variálni is mindenféle töltelékkel. Üdv. Emi

tinci30
tinci30 Fri, 2012-08-31 18:57

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...ez a recept bombasztikusan királyságos:)))Édes formáját gyerekkoromban sokat ettem,sós változatáról még csak most hallottam....ebből látszik,hogy nincs fantáziám:)))Köszi a receptet...brutál fincsi:)))

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2013-02-05 16:16

:)))) !!!! Bocs, hogy csak most reagálok, remélem azóta ki is próbáltad és ízlett ;) Üdv. Emi

657
zsemle 4 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
tej 3 dl
margarin 4 g
tej 3 ek
selyemsonka 20 dkg
bacon 5 dkg
újhagyma 1 db
tojás 1 db
sajt 15 dkg
tejföl 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
sajt 5 dkg
margarin 3 dkg