Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sós kiflik tang zhong módszerrel

Sajtos-sós kiflik tang zhong módszerrel
Sajtos-sós kiflik tang zhong módszerrel
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az interneten egy olasz oldalon találtam. Ez valójában egy kenyér recept, de először pogácsára gondoltam, de a végén mégis inkább kifliket készítettem belőle, ezért is tettem a tésztába 1 tojást. A kenyér receptjében ez nem szerepel. Annyira gyönyörű volt azon az oldalon a kenyér, onnan írtam le ezt a receptet, élőkovásszal és tang zhonggal. Nagyon könnyű és rugalmas lett a kifli tésztája.

hozzávalók / 4 adag

Kovász

Tang zhong

  • 2.5 dl víz (A vizet és a lisztet sűrűre főzzük.)
  • 2.5 evőkanál finomliszt

Kelt tészta

ajánlat

Tejet szükség szerint adjunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Elkészítjük a tang zhong-ot.
  2. Kenyérsütőgépbe öntsük bele a hozzávalókat, és jól dolgoztassuk ki, majd kelesztjük 40 percig.
  3. Deszkára öntjük, átgyúrjuk, és elosztjuk 3 részre.
  4. Külön-külön kinyújtjuk, megkenjük zsírral, megszórjuk reszelt sajttal. Majd felvágjuk háromszögekre, és a szélesebb felétől felcsavarjuk, kiflit formázunk belőle, és duplájára kelesztjük.
  5. A tetejét tojással megkenjük, és megszórjuk tengeri sóval, esetleg magvakkal.
  6. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sajtos sós kiflik, sós kiflik tang zhonggal, sajtos-sós kiflik japán kenyérdoktorral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2013-10-01 16:35

Köszönöm,valóban szép a tésztája,csak ajánlani tudom! Nagyon örültem,hogy győzött a kíváncsiságom és elkészítettem.
Üdvözlettel:Helena

1039
finomliszt 10 dkg
élesztő 2 dkg
víz 1 dl
víz 2.5 dl
finomliszt 2.5 evőkanál
finomliszt 400 g
friss élesztő 1 dkg
kovász 150 g
kovász 125 g
tej 1 dl
cukor 2 teáskanál
mangalica zsír 100 g
1 kávéskanál
tojás 2 db
sajt 15 dkg