Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-spenótos-húsos batyu

Sajtos-spenótos-húsos batyu
Sajtos-spenótos-húsos batyu
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött leveles tésztát szerettem volna készíteni. Azt használtam a töltelékhez, ami éppen otthon volt. Így lett sajtos besamel alapba keverve a felvágott és a bébispenót.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Besamel mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a spenót/bébispenót leveleket alaposan megmossuk. A felvágottat késsel vagy robotgéppel egészen apróra aprítjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben megdinszteljük margarinon a vöröshagymát, majd rádobjuk a spenótleveleket is, végül beleforgatjuk a csirkemell sonkát.
  4. A besamel mártáshoz egy kisebb lábosban megolvasztjuk a margarint.
  5. A tejet és a lisztet kézi habverővel kikeverjük, ráöntjük a margarinra, és amíg teljesen be nem sűrűsödik, szintén habverővel folyamatosan kevergetjük. Reszelt sajttal, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Ebbe keverjük a hagymás, spenótos, csirkemell sonkás alapot.
  6. A leveles tésztából (ha nem készre kinyújtott, friss leveles tésztát veszünk, akkor kilisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm-esre nyújtsuk a tésztát) kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk, ezek közepére egy teáskanál tölteléket halmozunk, és megkenjük vízzel a körök széleit. A körökből félköröket hajtunk, villával lenyomkodjuk a széleit.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a batyukat, megkenjük őket a felvert tojással, és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal.
  8. Gázsütőben 15-20 percig sütjük a batyukat, egyik tepsivel a másik után, amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 467
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbanya

Mióta szakács: 2013.04.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mindent bele batyu, töltött leveles tészta, töltött batyu, spenótos-húsos batyu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1075
leveles tészta 1.25 kg
tojás 1 db
szezámmag 4 ek
margarin 20 g
vöröshagyma 1 közepes db
spenót 25 dkg
csirkemell sonka 20 dkg
margarin 20 g
tej 5 dl
finomliszt 3 púpozott ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg