Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli

Sajtos stangli
Sajtos stangli
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem csak édeset szeretek nassolni, hanem sósat is. Így a bulik, kerti party-k alkalmával kerestem azt a sós rudat, amit én is szívesen elkészítenék. Több, mint 1 éve sikerült az interneten erre a receptre találnom, hálás is vagyok érte!


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ha nem dupla adagot csinálsz egyből, ne engem hibáztass....! :)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az egyik tojást, a tejfölt, a sót és a reszelt sajtot, majd pedig összegyúrjuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
  2. Jól lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a másik tojással, megszórjuk a sajttal, és kiszaggatjuk csíkokra.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire téve, forró sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 331
elküldve: 11
receptkönyvben: 806
elkészítve: 34/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Babszereti

Mióta szakács: 2010.08.03.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teca326
teca326 Sun, 2012-01-01 19:54

Hali!Tegnap megcsináltam,dupla adagot készítettem!Kicsit ragadt nekem a tésztája,de megoldottam.Sót is többet tettem bele,mint amit írtál,nagyon ízlett a vendégeimnek.Mivel a bulira mindenki hozott sütit,így maradt belőle mára is,de pont ugyanolyan finom,mint tegnap volt.Gratulálok,megcsinálom máskor is!!B.U.É.K.

kissa07
kissa07 Wed, 2011-12-28 20:06

Köszi a receptet! Tényleg finom, jók az arányok, de egy picit nekem is sótlan, pedig a sajtot is megdupláztam.

nita13
nita13 Tue, 2011-12-27 00:32

Szia! el szeretném készíteni ezt a finomságot és olvasom,hogy kevés a só. Ti mennyit javasoltok?

sziszo88
sziszo88 / sziszo88 Sun, 2011-12-18 19:02

A férjem csak annyit mondott, hmm.. még 5 tepsivel ! :)
Azt hiszem ez magáért beszél ! :)

verony86
verony86 Fri, 2011-10-28 08:52

Hmmm ez vmi isteni finom:):) köszönöm a receptet,ennél finibb sajtos stanglit még nemettem:) mondjuk több sót raktam bele és csilis sajttal csináltam:)

verony86
verony86 Wed, 2011-10-19 12:31

Dupla adaggal csináltam..jajjj isteni finom lett:D köszönöm a receptet:)

Babszereti
Babszereti / Babszereti Tue, 2011-07-05 14:46

Drága m.gaby!
Igen, sokan mondták már, hogy így nem elég a só, én nagyjábólt írtam csak, mert ugye ez elég összetett kérdés: helyből az, h ki menniyre táplálkozik sósan, illetve, ha ugye füstölt sajtot használsz-amit nagyon is javaslok!!!:)-akkor is más a só mennyisége. Lényeg a lényeg: NAGYON örülök, h elnyerte a tetszésed, alakítsd az ízlésedre és süsd sokat!

Drága marcipanhab!
Eszembe se jutott-szégyenkezve bevallom-, h eszembe jussanak a szegény lisztérzékenyek...őszintén, a világ legnagyobb szivatásának ezt a betegséget tarttom, én nem is tudom, h mit csinálnék, ha nem ehetnék lisztet!! Nagyon örülök, h meg tudtad sütni, és élvezni tudtad úgy, h nem ártott!
Sok puszi Nektek,
Babszereti

marcipanhab
marcipanhab Tue, 2011-05-17 10:58

Kedves Babszereti, tegnap este megsütöttem ! Lisztérzékeny vagyok, ezért Beiker lisztből (gluténmentes) és Coelipán keverékéből , tettem bele 2 kis főtt krumplit is, meg egy csipet sütőport. Alig bírtam megmenteni nem lisztérzékeny családtagjaim elől ! A felét vékonyra nyújtottam és ropogósra sütöttem, liszt helyett tökmagon nyújtottam, igazi ropogós lett belőle.
Köszönöm a klassz receptet.

m.gaby
Gabriella / m.gaby Sun, 2011-04-24 16:05

Szia!
Ma csináltam meg, mert ezt kérték tőlem nasi képpen :) Tényleg kevés benne a só, nekem a második próbálkozásom volt és most egy nagy evőkanál sót tettem bele és még a tojást is megsóztam, amivel megkentem a tetejét. Viszont így isteni finom lett, a tésztáját is mindenki dícsérte, de én 1 ujjnyira nyújtottam és így magasabbak lettek. :) Köszönöm a receptet :)

kisBaba
kisBaba Fri, 2011-03-25 21:33

Megsütöttem. Nem rossz, de nem lett a család kedvence. Kicsit kevés lett a só is amit beleraktam. Talán még valamikor megpróbálom újra.

Babszereti
Babszereti / Babszereti Tue, 2011-04-12 21:25

Szia kisBaba!
Természetesen ízlés dolga, hogy az ételeket ki, mennyire sósan/édesen szereti. Remélem, hogy nem adod fel, és Neked is sikerülni fog egy olyat sütnöd majd, ami mindenki kedvence lesz!! Mert annál nincs jobb, ha egy biztos sós recid van ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 11:00

Szia!
Most gyúrtam össze,kíváncsi leszek milyen lesz. Én még tettem bele medvehagymát,fokhagymaport. Hát tényleg kíváncsi leszek!

martika0426
martika0426 Thu, 2011-02-10 17:25

Sziasztok!:)
Én már többször elkészítettem és nagyon finom volt, jó recept!
A tetejére "szórni" füstölt sajtot használtam, és nem nyújtottam vékonyra.Nálunk így vált be!

Babszereti
Babszereti / Babszereti Fri, 2011-02-11 22:45

Szia Mártika!

Teljesen igazad van, Párom is csak a füstölt sajtra esküszik.
Ahogy nézem újra és újra a képet, valóban elég laposkára sikeredtek, bár hála égnek, egyáltalán nem szárazak.
Szóval, hajrá füstölt sajt, hajrá magas(abb) stangli!!!! ;)))

kafean
kafean Fri, 2011-01-07 19:24

szia !

nagyon szinpatikus a recepzed kifogom próbálni

pauliani
pauliani Tue, 2011-01-04 13:35

Kedves Babszereti!

Elkészült és el is fogyott!:-))
Köszönöm ezt az egyszerű és nagyszerű receptet!

Babszereti
Babszereti / Babszereti Sat, 2011-01-08 14:39

Nagyon-nagyon örülök, h ilyen sokatoknak ízlett és jól sikerült!
Ez vmi fantasztikus érzés!!! :))

jendi
jendi Mon, 2011-01-03 13:22

Egy gond volt csak vele, mégpedig, hogy 1 adag kevés! :) Nagyon finom!

Babszereti
Babszereti / Babszereti Sat, 2011-01-01 12:36

BUÉK, BUÉK mindenkinek!!!!!
Természetesen nálunk is elkészült szilveszterre, hipp-hopp el is fogyott...:)
Remélem, Nálatok is, sok boldogságot Mindenkinek az új évre és további szorgalmas sütögetést!

Klarka
Klarka / Klarka Thu, 2010-12-30 14:23

Sziasztok!
Úgy látom néhányunknál hasonló lesz a szilveszteri rágcsa-menü:)én épp begyúrtam a tésztát, és holnap sütöm ki. Természetesen egyből dupla adagot készítek.;):)
B.U.É.K. Mindenkinek és jó "rágcsálást"!

pauliani
pauliani Thu, 2010-12-30 11:19

Igen élesztőre meg társaira gondoltam.:-))
Köszi a gyors választ! Meg is sütöm ez lesz a sós nasi szilveszterre.
B.Ú.É.K.!

pauliani
pauliani Wed, 2010-12-29 14:06

Szia Babszereti!

Azt szeretném kérdezni hogy nem kell bele semmi hajtó anyag? Meg szeretném sütni szilveszterre mert nagyon jónak tűnik a recept! Köszi a választ előre is!

Babszereti
Babszereti / Babszereti Wed, 2010-12-29 17:58

Szia pauliani!
Ha hajtóanyag alatt sütőport, élesztőt, miegymást értesz,akkor semmi hasonló nem kell bele.
Csak így natúran!;)
Jó sütögetést, remélem, hogy Neked is elnyeri a tetszésed majd!

Buék mindenkinek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-29 09:20

szia,
milyen vastagsagra kell kb. nyujtani? koszi a valaszod

Babszereti
Babszereti / Babszereti Wed, 2010-12-29 11:35

Szia andulkaa!

A képen kissé laposabbat látsz, az kb. a 3-4 mm-es variáció. Én nagyon szeretem akkor is, ha nem ennyire vékony, az akár lehet 5 mm is.
Véleményem szerint a tészta felét süsd vékonyabbra, a másikat vastagabbra, így tudni fogod, hogy neked melyik ízlik jobban. És legközelebb akkorára fogod nyújtani;)
ui.tipp: ha még nem késő, használj füstölt sajtot.....mennyei lesz!
jó sütögetést kívánok!

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Mon, 2010-10-18 14:06

Szia Bab és többiek!
Gondoltam írok egyrészt, hogy én is egy bab vagyok, másrészt meg, hogy nagyon frankó a recept! Mi elfelejtettük, hogy maradt a kirándulásról 4-5 darab és negyednap is ehető volt, abszolút, pedig csak egy egyszerű műanyagdobozban volt :)
bAbszalma

Babszereti
Babszereti / Babszereti Mon, 2010-10-18 18:27

Szia Bab-társ!:D

Ez nekem is újdonság, mert még soha nem élt meg 4 napot!
Örülök, h ennyire tartósra sikeredett!!! ;))

ildica
ildica Mon, 2010-09-13 11:23

Én megsütöttem! Tegnap előtt este begyúrtam, ment a hűtőbe, tegnap pedig megsütöttem. Isteni finom lett, még másnap is jó! Tényleg kell a dupla adag belőle. :)

kirilda
kirilda Thu, 2010-09-09 17:21

szia kicsibebe
Megsutotted?
En is meg akarom sutni hetvegen.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Tue, 2010-09-07 14:58

Kedves Babszereti!

Az én kérdésem is az lenne, hogy milyen másnap a ropogtatni vasló? Száraz lesz?Esetleg miben tárolhatom? Doboz, papírzacskó??????
Sajna nálam nem fogy el egyszerre és mindig ki kell dobnom a maradékot :o(

Babszereti
Babszereti / Babszereti Tue, 2010-09-07 20:29

Sziasztok!

Bocsánat a késői válaszért....
Szóval, egyszer történt meg velem, hogy nem fogyott el még másnapra, hát nem voltam rest, hatalmas nagy fém dobozban 2 napig boldogan bírta. De hogy mi a maximum, azt nem tudom, hála a jó égnek, még nem rohadt rám..;)

kirilda
kirilda Tue, 2010-09-07 09:06

szia
Jonak tunik ez a recept. En meg nem talaltam meg az igazi sos nassolni valot. Ez nagyon konnyunek tunik es vegre egy recept ami nem elesztos :). Azt szeretnem kerdezni, hogy ez 1-2 nap mulva is finom? marmint nem szarad el? Mert az elesztosokkel az a problemam, hogy csak frissen (melegen) szeretjuk...
Koszi.

606
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 ek
1 teáskanál
finomliszt 35 dkg
sajt 5 dkg
sajt 5 dkg
tojás 1 db