Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli 3. - provence-i

Sajtos stangli 3. - provence-i
Sajtos stangli 3. - provence-i
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ropogtatni való. Eredetileg köménnyel akartam megszórni a stanglikat, de az utolsó percben vettem észre, hogy nincs köményem otthon, és így a provence-i fűszerkeverék vette át a kömény szerepét. Ebből a mennyiségből 16 stanglit sütöttem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, amit a tejjel és kevés liszttel elkavarunk. Lefedve 15 percig kelesztjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük az 1 tk sót.
  3. A vajat elkeverjük a kovásszal és a liszttel. Sima tésztává gyúrjuk. Majd 30 percig kelesztjük.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon 4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  5. A tojás sárgákat elkeverjük 2 ek vízzel.
  6. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük az elkevert tojás sárga egy részével. A reszelt sajtot rászórjuk a tészta megkent felére, majd a másik felét ráhajtjuk és ismét 4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  7. A tésztát 2 ½ cm széles csíkokra vágjuk és két végüktől fogva spirállá csavarjuk
  8. A stanglikat megkenjük a maradék tojás sárgával, és megszórjuk a fűszerekkel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  9. 220 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső mód) 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 908
elküldve: 3
receptkönyvben: 218
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

provence-i fűszeres stangli, csavart stangli sajtosan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

p@dme
p@dme Thu, 2014-06-19 12:07

Köszönöm! Mindjárt dupla adagot sütöttem, nagyon kiadós és nagyon finom, az állaga is pont megfelelő, egyszerűen tökéletes! :)

Lily10
Lilu / Lily10 Thu, 2014-01-02 13:47

Köszi a receptet! Nagyon finom és kiadós! A gyerekek is imádták!! :)

cukiBesztí
cukiBesztí Tue, 2012-03-06 18:54

Általános iskolás vagyok és farsangra készítettem el.Nagyon ízlett mindenkinek,annyira hogy az osztályfőnököm is kölcsönkérte a receptet.=)

molnarme
Menyus / molnarme Sun, 2012-01-22 19:15

eleve dupla adagot gyártottam, mindenki imádja. valóban nagyon felveszi a fűszereket, nem lehet túl fűszereezni. én pl a sütőből kivéve azonnal sóztam őket. a provance-i mellé köméynes és ajvar-os is került, ez utóbbit mindenkinek nagyon ajánlom (a Podravka ajvar-ját használtam, finom). Végül az összeset ajvarba mártogatva ettük :) köszi a receptet!

orla
orla / orla Sun, 2011-02-20 22:32

Ma megsütöttem. Vendégeink is voltak Sikeres volt!!! Kicsit óvatosan fűszereztem, legközelebb bátrabb leszek!

katyoka
katyoka Sun, 2011-02-06 09:49

Én túlsütöttem szerintem, mert nem olyan lett a végeredmény, mint amire számítottam. (levelestésztás ropogosságra következtettem a kép alapján)
A fűszerekkel is óvatosan bántam, de kár volt, mehet rá bőven só, és mindenféle fűszer!!!!
Közben elkezdtem az első stanglit megenni, végre kihűlt. Finom nagyon és a belseje már jó puha. Elég laktató!
Köszönöm a receptet, érdemes lesz vele kísérletezgetni a különböző fűszerekkel.

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-02-03 12:16

Nem vártam hétvégéig, ma megsütöttem...
Háááááát ez messzemenőkig a legjobb sajtos recept amit mostanában ettem!
Ajánlom mindenki figyelmébe, nagyon jó recept!
Annyit változtattam, hogy a fűszerkeverék helyett sózott napraforgómaggal szórtam meg!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-02-02 15:32

Ez elképesztó jól néz ki, a hétvégén meg is sütöm!
Köszi a receptet!
Üdv.:Mucó

457
finomliszt 350 g
friss élesztő 25 g
tej 125 ml
vaj 125 g
1 tk
tojássárgája 2 db
sajt 100 g
provence-i fűszerkeverék 1 ek
1 ek