Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli ahogy Andi készíti

Sajtos stangli ahogy Andi készíti
Sajtos stangli ahogy Andi készíti
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeim nagyon szeretik az egyik üzletlánc eme péksüteményét. Gondoltam, megpróbálkozok vele, és elkészítem házilag. Nekem nem lett 100%-ig ugyanolyan, de amikor láttam, hogy a kicsik milyen jóízűen falatozzák, nagyon örültem, és azt hiszem, ez a lényeg.:-)

Még több kép és fázisfotók a készítéséről a blogon.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 tk só
  • 5,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 7-8 dkg trappista sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük.
  2. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojássárgájával, a margarinnal együtt.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk.
  6. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.
  7. Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
  9. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
  10. Hagyjuk 45 percet kelni.
  11. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 243
elküldve: 4
receptkönyvben: 436
elkészítve: 36/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: briós, croissant, édes leveles, zsemle, pita, hamburger-buci, perec, buci, bagel, burek

egyéb elnevezések

sajtos kifli, sajttal szórt kifli, stangli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dinus02
dinus02 Mon, 2015-03-30 12:06

Nah ezt nevezem én IGAZI receptnek. Mondjuk én szombat este begyúrtam, bekészítettem tepsibe, majd betettem a kamrába, mert vasárnap reggelinek szántam, és így igazán puha és szellős lett a tésztája, talán mert kicsit még volt ideje kelni. De minden úgy jó benne, ahogy van! Vihetnék az üzletláncok a polcaikra! Vagy majd ha lesz egy saját pékségem, viszem én! (Bár a kétszemélyes vendégkörömmel, ami a párom meg én, befaltuk 1 nap alatt a főétkezések előtt, után, szóval talán nem is kell ehhez pékség! :D Az az egy darab, ami másnapra megmaradt, az pedig ugyanolyan finom volt, mint a többi melegen. )
Talán ami a legjobb benne az pedig az, hogy idő igazából csak a kelésre kell, mert egyébként seccperces mutatvány! Az biztos, hogy állandó vendége lesz a sütőmnek...
:) Köszönöm!

cicamica1
cicamica1 Thu, 2015-02-12 08:21

Fantasztikusan finom!!!Csak a Te recepted használom a sütéshez! :)

tuncsuli
tuncsuli Sat, 2014-06-07 16:46

Köszi, már 3 szor megcsináltam, nagyon szupi a recept!!!
Köszi!!!!

natasa1125
natasa1125 Sat, 2014-03-01 07:44

En csak most olvatam a receptet nagyon finom lehet feltetlenul megsutjuk mi is nagyon szeretjuk azt a bizonyos stangit de ez sajat es kiadosabb koszi a recepte

Csuprocska
Sziszike2383 / Csuprocska Fri, 2014-02-28 20:23

Azert nem tudunk olyat kesziteni mint az uzletlanc mert azok gyorsitott eljarassal porbol keszulnek viz hozza adasaval majd gozos terben kelesztik es legkevereses kemenceben keszre sutik ...sajnos olyat nem ,de finomabbat tudunk kesziteni mint ahogyan az elottem kommentelok is bizonyitottak :)

Lencsilany82
Lencsilany82 Mon, 2014-02-10 09:06

Köszi a receptet, fantasztikusan finom, elsőre is tökéletes lett, szóval ma már sütöm is újra! :)