Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli -fűszeres

Sajtos stangli -fűszeres
Sajtos stangli -fűszeres
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle röviditalhoz illik, a zsír miatt nem szárad ki, 1-2 napig kínálható.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az élesztő felfuttatásához

A tészta megkenéséhez

ajánlat

Aperitifhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, fűszerezzük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, azután összefogjuk a felfuttatott élesztővel és tejföllel.
  2. Rugalmas tésztát kapunk, amit pihentetünk kb. fél óráig.
  3. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, lehetőleg téglalapra, megkenjük paprikás vízzel vagy 1 elhabart tojással, megszórjuk a reszelt trappistával.
  4. Kb. 10 cm hosszú csíkokra vagdossuk, sütőpapíros tepsiben sütjük forró sütőben kb. 20 percig.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 101
elküldve: 5
receptkönyvben: 200
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres-sajtos rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

886
finomliszt 50 dkg
mangalica zsír 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
1 dkg
bors 0 ízlés szerint
élesztő 2.5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 1 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 0.5 dl