Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos stangli kViki konyhájából

Sajtos stangli kViki konyhájából
Sajtos stangli kViki konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatesómmal estünk neki a stangli elkészítésének egy szabad vasárnap délután. Először úgy gondoltam, ez olyan lesz, mint a többi.Egyszer kipróbálom, majd a szakácskönyveim között eltűnik örökre. De nem, ezt folyamatosan készíteni fogom, annyira finom!!!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Akár sör- vagy borkorcsolyaként is megállja a helyét.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuj. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját a liszt-margarin morzsához dobjuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a szalakálival (ez picit megdúsítja), majd a tésztához öntjük, sózzuk.
  4. Jól összegyúrjuk. (Percek múltával már hagyja, hogy megdolgozzuk.) Ha szükséges, tejföllel lehet lazítani a tésztát.
  5. Deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, szeleteljük (nagyjából 1cm*5cm), majd villa segítségével a tojásfejérével megkenjük a tésztát, sok sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 032
elküldve: 1
receptkönyvben: 183
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

kViki

Mióta szakács: 2011.06.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, stangli sajtosan, sajtos kifli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kesziné Kati
Kesziné Kati Sat, 2012-03-24 17:23

Szia! A felvert tojásfehérjét is hozzá kell adni a tésztához?
Puha vagy ropogós lesz a stangli?

komasagviki
kViki / komasagviki Thu, 2012-03-29 20:18

Szia Kati! A felvert tojásfehérjével meg kell kenni a tésztát, mielőtt rászórod a sajtot. Villával könnyebb, és csak egyszerűen (nincs esztétikai értéke). Ahogy sikerül.
A stangli ropogós lesz! :)

817
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
szalalkáli 15 g
tejföl 140 g
3 teáskanál
sajt 25 dkg