Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos szélű chicago-i pizza

Sajtos szélű chicago-i pizza
Sajtos szélű chicago-i pizza
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz pizza helyett lássuk most az amerikai receptjét!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen feltétet tehetünk a paradicsomszósz és a parmezán közé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a kukoricadarát egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Hozzáöntjük a langyos vizet és az olvasztott, de nem forró vajat, és jól összedolgozzuk. A tésztagombócot jól bekenjük olívaolajjal. Meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Közben a hagymát és a fokhagymát lereszeljük, és egy kisebb lábosba tesszük a paradicsommal együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a szárított oregánót, majd 20 percig kis lángon főzzük. A végén villával összenyomjuk a nagyobb darab paradicsomokat.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Egy 20 centis, sütésálló öntöttvas serpenyőbe, piteformába vagy kapcsos tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral.
  5. Ügyeljünk rá, hogy a tészta széle túllógjon az edényen.
  6. A mozzarella 3/4 részét lereszeljük, a maradékot csíkokra vágjuk. A mozzarellát a tésztára szórjuk, majd beterítjük a paradicsomszósszal. A maradék csíkokat a tészta széléhez tesszük, és ráhatjuk a lelógó részeket. Óvatosan odanyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.
  7. A reszelt parmezánt a paradicsomra szórjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 949
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chicago style pizza, vastag tésztájú pizza, amerikai pizza

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

glevi74
lecsófaló / glevi74 Mon, 2016-10-31 18:37

Szia, biztos hogy 50 dkg vaj kell ehhez a mennyiséghez (tehát fél kiló) ?
Szerintem inkább 5 dkg lenne a megfelelő...

1097
finomliszt 20 dkg
kukoricadara 4 evőkanál
vaj 5 dkg
víz 1.5 dl
0.5 kávéskanál
cukor 0.5 ek
instant élesztő 7 g
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 45 dkg
mozzarella 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg
oregánó 2 kk
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 10 g
1 kávéskanál
cukor 1 dkg