Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos szélű pizza

Sajtos szélű pizza
Sajtos szélű pizza
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettük a pizza hut-nál a sajtos szélű pizzát, ezért gondoltam, hogy megpróbálom itthon is elkészíteni. Nagyon tuti, sokat dob a tésztán. A feltétek ízlés szerint variálhatók, mi szoktunk rá tenni kukoricát is, gombát, bacont stb. sorolhatnánk, végtelen a variációk sora. Most ezt készítettük el, de isteni finom volt. A tejföl elhagyható, de szerintem nagyon pikánsá teszi. Régebben én is rácsodálkoztam, hogy hozható össze a paradicsomos a tejföllel, de próbáljátok ki, nagyon jó. A mennyiségeket a most készített pizzához mérten adtam meg, de azért nem írtam mindenhez, mert ez is ízlés és fantázia dolga, ki mennyire szereti sajtosan, fűszeresen stb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Tipp! Ha a mikrót legalacsonyabb teljesítményre állítjuk, a tésztát betesszük 1-1,5 percre, és bent hagyjuk, gyorsabban megkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük 2 tk. sóval, majd belekeverjük az olajat és az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, amivel lágy tésztát tudunk képezni. Pihentetjük.
  2. A paradicsomlevet összekeverjük az oregánóval, sóval, borssal, kevés bazsalikommal (ha ketchupból készítjük. akkor is nyugodtan fűszerezhetjük).
  3. Előkészítjük a feltéteket. A sonkát csíkokra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot pedig vékony karikákra. A sajtokat lereszeljük (mi jó sok sajtot szeretünk a tetején). A tészta szélébe töltendő mozarellából csíkokat vágunk.
  4. Amikor megkelt a tészta, egy (gáz)tepsit vékonyan kiolajozunk, vagy margarinnal is ki lehet kenni. A tésztát pedig belenyomkodjuk. Kicsit olajos kézzel a tésztát jól ki lehet húzkodni. A tészta szélét nagyobbra hagyjuk, hogy be tudjuk majd hajtani.
  5. A mozarella csíkokat a tészta szélére tesszük, és visszahajtjuk a tepsibe, szépen körben az egészen.
  6. A pizza tetejét megkenjük a paradicsomos szósszal. A sonkát rádobáljuk, a kolbászkarikákkal együtt. Ráfektetjük a paradicsomot, és megszórjuk a tetejét sajttal.
  7. Pirultra sütjük. Az utolsó percekben a tetejére kanalazzuk a tejfölt, ezzel sütjük készre
  8. Miután kivettük a sütőből, a tejfölt megszórhatjuk még kevés oregánóval vagy bazsalikommal. Nagyon finom és a tészta szélében lévő sajt...... isteni! :)
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 635
elküldve: 4
receptkönyvben: 200
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

soksajtos pizza, kolbászos pizza, sajtos-sonkás pizza

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katamolly
katamolly Thu, 2012-03-29 21:34

Szia!Ezek szerint nem kell elősütni a tésztát? Szeretném megsütni hétvégén, nagyon gusztusos ez a recept ezzel a képpel...hmmm... már összefutott a nyál a számban!

VKriszta
VKriszta / VKriszta Fri, 2012-03-30 08:32

Szia!
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ha elkészíted ízleni fog.
A családom szerint nagyon finom :)
A tésztát nem szoktam elősütni, így együtt sül a sok finomság és a tészta sem lesz annyira száraz.
Jó sütést! :)

913
finomliszt 30 dkg
2 tk
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 3 ek
víz 0.5 dl
trappista sajt 12.5 dkg
füstölt sajt 12.5 dkg
mozzarella 12.5 dkg
paradicsomlé 40 ml
oregánó 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kötözött sonka 15 dkg
kolbász 125 g
paradicsom 2 db
tejföl 140 g