Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa

Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa
Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi babfőzelék kísérője volt ez a ropogós tetejű pogácsa, amit szintén a családi receptarchívumból teszek közzé.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

tetejére

ajánlat

Egy tepsi sül 25-30 percet. Ha pogácsát több részletben sütjük, akkor a sütési idő növekszik!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomlisztet átszitáljuk, és összekeverjük a rétesliszttel. Beletesszük a sót, a cukrot, 13 dkg olvasztott vajat, a langyos tejet, a tojást. Hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel hólyagos, ruganyos tésztát gyúrunk. Meleg helyre téve duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát, gyengén alálisztezett deszkán, fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. A maradék 2 dkg langyos vajjal megkenjük a tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután lazán feltekerjük, mint a bejglit. A hosszú tésztarúd felét megkenjük olvasztott vajjal, és szintén megszórjuk reszelt sajttal. Félbehajtjuk. Alálisztezve, letakarva pihentetjük kb. 15 percet.
  3. Az idő letelte után kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Tetszőleges átmérőjű pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőlemezre rakjuk. A sütőlemezen hagyjuk a nyers pogácsákat kelni kb. 20 percet.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és 25-30 percet sütjük. Amikor látjuk, hogy megemelkedett, félig már megsült, akkor emeljük a hőfokot 190-re. Ez ne legyen több, mint 5-6 perc.
  5. A megsült, aranybarna, mosolygós pogácsákat kihűtjük, és tálra rakva langyosan tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 132
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
441 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1028
finomliszt 25 dkg
rétesliszt 35 dkg
vaj 15 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
tojás 1 db
1 kk
cukor 5 csipet
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 3 dkg
szezámmag 2 ek