Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos szívek

Sajtos szívek
Sajtos szívek
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a pogácsával alapoztam meg a karácsonyi sütést-főzést :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a lisztet, margarint, túrót és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. 2 cipót formázunk belőle, és külön-külön folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, szív alakú formázóval kiszaggatjuk.
  4. Mindegyik közepébe teszünk egy kis kocka sajtot, a széleit felvert tojással megkenjük.
  5. Másik cipóból is kiszaggatjuk a szíveket, ráfektetjük a sajtos szívekre, villával a széleiket összenyomkodjuk.
  6. Tetejüket felvert tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, sajtos szív pogácsa, sajtos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

784
finomliszt 25 dkg
margarin 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
2 kávéskanál
sajt 10 dkg
tojás 1 db